7 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Şubat 2008 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN ALMANYA'YA GİDİYOR

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, resmi ziyaret için Almanya'ya gidiyor. Başbakan Erdoğan, Almanya'da Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelecek. Erdoğan ayrıca, Ludwigshafen'deki yangında hayatını kaybeden 9 Türk vatandaşının ailelerini ziyaret edecek. (Saat:13.00)

-TÜRKİYE'DE YOLSUZLUĞUN ÖNLEMESİ İÇİN ETİK PROJE

-Başbakan Erdoğan, Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından düzenlenen "Türkiye'de Yolsuzluğun Önlenmesi için Etik Projesi"nin başlangıç konferansına katılıyor. Konferansta, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierrini de bir konuşma yapacak. (Saat:10.00)

-YÖK GENEL KURULU TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda yeni atamalar ve türban düzenlemesi tartışmalarının gündeme gelmesi bekleniyor.(Saat:10.30)

-CUMHURBAŞAKANI GÜL, YURDA DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar Emiri Şeyh Hamdi Bin Halife El Tani'nin resmi davetlisi olarak gittiği Katar'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönüyor. Gül, Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı yapacak. (Saat:13.00)

-GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL BÜYÜKANIT KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.00)

-YENİ YARGITAY BAŞKANI GERÇEKLER MAZBATASINI ALIYOR

-Dün yapılan seçimlerde Yargıtay Başkanlığı görevine getirilen Hasan Gerçekler, Anıtkabir ziyaretinin ardından mazbatasını alarak yine görevine başlıyor. (Saat:11.00/16.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Gaziantep'e İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin kanun teklifi görüşülecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bahis oyunlarının özel sektöre devriyle ilgili kanun tasarısı ele alınacak.(Saat:14.00)

-AB Uyum Komisyonu'nda, Dış Ticaret Müsteşarlığı temsilcileri Türkiye'nin AB üyelik sürecinde gümrük birliği konusunda bilgi verecek (Saat:14.00)

-Küresel Isınma Komisyonu Doğal Hayatı Koruma Vakfı temsilcilerini dinleyecek (Saat:15.00)

-GAP İLLERİNDE YAPILAN EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY TOPLANTILARI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP illerinde yapılan ekonomik ve sosyal konsey toplantılarıyla ilgili değerlendirme toplantısına katılacak. (Saat:15.00)

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK, SERGİ AÇILIŞINDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Kilimleri Sergisi açılış törenine katılacak. (Saat:11.00)

-CHP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ'NDEN "SİYAH" EYLEM

-CHP İstanbul İl Örgütü, Davutpaşa'da meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlama nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Saraçhane'deki binasına siyah çelenk bırakacak ve İstanbul'un çeşitli bölgelerine "siyah afişler" asacak. (Saat:11.00)

-OLLİ REHN: "TÜM SİYASİ PARTİLER PKK'YI KINAMALI"

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu'nda verilen, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt PKK'nın legalleştiğini söyledi, bu doğruysa PKK'nın AB terör listesinden çıkarılması gerekmiyor mu?" biçimindeki soru önergesini yanıtladı.

-Rehn, "Türk yetkililerinin vatandaşlarını Kürdistan İşçi Partisi saldırılarına karşı koruma çabalarını destekliyoruz. Türkiye'deki tüm siyasi partilerin güçlerini teröre karşı mücadelede birleştirmeleri ve PKK'yı açık bir şekilde kınamaları önemli" dedi.

-ÇEKÜL'DEN SEVGİLİLER GÜNÜ DAVETİ: "ÇİÇEK YERİNE AĞAÇ HEDİYE EDİN"

-ÇEKÜL Vakfı, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, sevgililerin birbirlerine çiçek değil ağaç hediye edebileceği bir kampanya düzenledi. Hediye edilen ağaçlar, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gözetiminde hediye edilen kişi adına yetiştirilecek.

-İNGİLİZ KRALİYET FİLARMONİ'DE "TÜRK GECESİ"

-Dünyaca ünlü üç klasik müzik sanatçısı, İngiliz Kraliyet Filarmoni orkestrası ile Londra'da konser verecek. Piyanist Gülsin Onay'ın solist olacağı konserde, şef Gürer Aykal'ın yönetimindeki Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Ahmed Adnan Saygun'un anısına ünlü bestecinin eserlerini seslendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber