Başhekim, doktorun tüm işlemlerini izliyor!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Numune Hastanesinde elektronik takip sistemi sayesinde, hastane başhekimi, hangi doktorun kaç hasta muayene ettiğini, hangi servisin önünde kuyruk olduğunu, dakika dakika izleyebiliyor.

Konya Numune Hastanesinde uygulamaya konulan elektronik takip sistemi sayesinde, hastane başhekimi, hangi doktorun kaç hasta muayene ettiğini, hangi servisin önünde kuyruk olduğunu, grafikler ve rakamsal bilgilerle dakika dakika izleyebiliyor.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Rıza Sarıbabıçcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'daki devlet hastaneleri ve özel hastaneler içinde en yüksek hasta yoğunluğuna sahip kurumun, Konya Numune Hastanesi olduğunu belirtti.

Sarıbabıçcı, son 5 yıldan bu yana, hastanenin, hizmet kalitesi ve kapasitesini artırma yönünde, gerek personel gerekse cihaz açısından hızlı bir dönüşüm yaşadığını, 5 yıl önce günde 2 bin hastaya poliklinik hizmeti veren Konya Numune Hastanesinin, poliklinik muayene kapasitesini günde yaklaşık 8 bine çıkardığını vurguladı. Hastanede hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışma yaparken, özel hastanelerle yarıştıklarını anlatan Dr. Sarıbabıçcı, bu çalışmalarda her alanda en ileri teknolojiyi kullandıklarını anlattı. Sarıbabıçcı, hastanelerinde son olarak bir yazılım firmasının hazırladığı ve üzerinde bazı değişiklikler yapılan bilgisayar programını uygulamaya koyduklarını, bu sisteme ''Hasta ve Yönetim Bilgilendirme Modülü'' adını verdiklerini söyledi.

Bu uygulamanın temel amacının, muayeneler ve ameliyatlarda verimliliği artırmak, vatandaşa daha sorunsuz sağlık hizmeti vermek olduğunu söyleyen Sarıbabıçcı, şunları kaydetti: ''Bu sistem, hangi servisin önünde kuyruk olduğunu, hangi doktorun kaç hastaya baktığı gibi bilgileri, rakamlar ve grafikler eşliğinde, benim ve başhekim yardımcısı arkadaşlarımın dakika dakika görebilmesini sağlıyor.

Bu sistemde, o an itibariyle kayıt yaptırıp sıra numarası alan 'hastalardan kaçına bakılmış, kaç kişi ameliyat olmuş, kaç hasta sırada bekliyor?', bütün bu bilgileri anında görebilme şansımız var. Sanıyorum Türkiye'de bu uygulamayı 2 ay önce ilk biz başlattık. Bakanlık da uygulamayı internet sitesine koyarak ülkedeki diğer hastanelere tavsiye etti.'' Halen aynı uygulamanın, kendilerinden sonra, Türkiye'deki 2-3 devlet hastanesinde daha uygulanmaya başlandığını öğrendiklerini, bunun başka hastanelere örnek olmasının kendilerini sevindirdiğini anlattı.

-KOŞUŞTURMA ÇİLESİNE ÇÖZÜM...-

Sarıbabıçcı, bu bilgilerin, hastanenin 8 ayrı yerine yerleştirilen monitörlerden de vatandaşlar için kapalı devre yayınlandığını, hastaların bu ekranlar sayesinde hangi poliklinikte ya da doktorda kaç hastanın sırada beklediğini, o gün hangi doktorların çalıştığını rahatlıkla görebildiğini, bu hizmetin hastaları, hastane birimleri arasındaki zahmetli koşuşturmadan da büyük ölçüde kurtardığını vurguladı.

Bu yeni sistemin, başta polikliniklerin önü olmak üzere hastanenin hemen her yerinden alınan ve başhekimlikte toplanan naklen kamera görüntüleriyle de desteklendiğini ifade eden Sarıbabıçcı, ''Bir süre sonra, hastanenin 8 ayrı yerindeki ekranlardan, sadece elektronik takip sistemi bilgilerini değil, paket olarak hazırladığımız, grip, kuş gribi gibi güncel sağlık konularında hazırlanan paket programları da koridorlarda bekleyen hastaların izlemesi için yayınlayacağız'' diye konuştu.

Sarıbabıçcı, halen 148 uzman doktorun 150 poliklinikte, son yeniliklerle birlikte hastalara ''müşteri memnuniyeti'' noktasında hizmet vermeye başladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber