YÖK Başkanı Teziç'i eleştiren Alemdaroğlu, öğretim üyeliğine döndü

Haber Giriş : 24 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, görevden alınmasıyla ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Erdoğan Teziç'i eleştirdi.

Alemdaroğlu; "Soruşturma açmadan, savunma almadan ve de hukuki eksikliği olan yasa maddesinden görevden alıp, diğer taraftan kamuoyu önünde ?hayır, biz görevden almadık, ihraç etmedik, tespit yaptık' diyorsa, YÖK'ün Sayın Başkanı'nın ve benim aleyhimde karar verenlerin takdirini kamuoyuna bırakıyorum.'' dedi. Eski rektör, öğretim üyesi olarak bundan sonra üzerine düşeni yapacağını bildirdi.

Prof. Dr. Alemdaroğlu, dün sabah rektörlük yerine İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı'na geldi. Fakülte öğretim üyeleriyle bir süre görüşen Prof. Dr. Alemdaroğlu, daha sonra görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

?Benim asla söylemediğim ?12 Eylül rejimi ara rejimdir' diyen, şu anda YÖK'te bulunan bir grup hukukçu, her zaman eleştirdikleri ek 1 maddesini uygulamaya soktular. Hukuken eksikliği olmasına rağmen uygulamaya soktular.'' diyen Alemdaroğlu, karara hiç üzülmediğini, devlet yönetiminde ve görevlerinde kırgınlık ve üzüntü olamayacağını ifade etti. Eski rektör, ?Ben hekimim, cerrahım. Bu (dün) sabah üniversitedeki görevimi sürdürüyorum. Buradaki görevime ve arkadaşlarımın yanına geldim. Bundan sonra hekimliğime devam edeceğim.'' dedi. Alemdaroğlu, Atatürk ilkelerini yaşam felsefesi olarak kabul etmiş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini benimseyen bir kişi olduğunu sözlerine ekledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber