Vergi cezasına 18 taksit imkânı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İhtilaflı vergi ve cezalara indirim ve ödeme kolaylığı getiren düzenleme TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Alacakların tahsilini sağlamak ve yargı yükünü azaltmak için hazırlanan kanun tasarısına göre, ihtilaflı vergi ve cezalara 18 ayda 18 eşit taksitte ödeme kolaylığı sağlanacak.

Taksit ödemeleri sırasında gecikme zammı uygulanmayacak. Uzlaşma kapsamına özel usulsüzlük cezası da dahil edilecek.

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Tasarısı, Meclis'e sunuldu. Tasarıya göre, tarh edilen vergi, resim, harçlar ve fon payları ile kesilen cezalara karşı dava açmayan ya da açılmış davalardan uzlaşma tutanağını imzaladıkları tarihte vazgeçen mükellefler uzlaşmaya gidebilecek.

Uzlaşma talebi mükelleften gelecek

Bu kapsamda önce mükellef uzlaşma talep edecek. Uzlaşma sonucu tahakkuk eden vergi, resim, harçlar, fon payları ile bunlara bağlı vergi cezaları ve yapılan uzlaşma tarihine kadar hesaplanacak gecikme faizleri ilk taksit uzlaşma tutanağının düzenlendiği tarihi takip eden aydan başlamak üzere 18 eşit taksite bölünecek.

Uzlaşmaya konu tutardan kalan alacakların tahsilinden ise vazgeçilecek. Mükellefle önce uzlaşma yapılacağı için borç miktarında da indirime gidilmesi söz konusu olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber