TSE'de yolsuzluk operasyonu: 13 üst düzey yönetici görevlerinden uzaklaştırıldı

Haber Giriş : 24 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Standartları Enstitüsü'nde(TSE), çete organizasyonu içerisinde ithal ürünlerin belgelenmesinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine kurumda büyük bir operasyona gidilerek, genel sekreter dahil 13 üst düzey yönetici görevlerinden uzaklaştırıldı.

TSE Başkanı Kenan Malatyalı'nın, ilk bilgiler ışığında, önceki akşam kurumda kendisinden sonraki en önemli makamın sahibi ve icranın bir numaralı ismi TSE Genel Sekreteri Asım Dinç ile Yardımcıları Kürşat Cezmi Özcan ve Osman Katipoğlu'nu görevden alması ile ortaya çıktı.

Daire Başkanı, İdari İşler Daire Başkanı ve Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkanı; iki şube müdürü; TSE'nin en önemli taşra örgütlerinin başında olan İstanbul, Bursa, Denizli Bölge Müdürleri; Anadolu ve Avrupa İthalat Müdürlerinin dahil edilmesi operasyonunu boyutunun geniş kapsamlı tutulduğunu gösterdi. Bazı işadamlarının şikayetleri ve kurum içinde yapılan araştırma, inceleme sonucu gerçekleştirildiği belirtilen operasyona neden olduğu öğrenilen iddialar şöyle:

İthal mallarının, Avrupa Birliği'nin 24 direktifi ile 500 Türk standartına uygunluğunu denetleyen ve uygunluk belgesi veren TSE geçen yıl, Türkiye ithalatının yarısına karşılık gelen yaklaşık 159 bin belge verdi. Her yıl giderek artan sayıda belge veren TSE'de belgelenme işlemi 1-2 hafta aralığında gerçekleşiyor. Ancak, bazı gerekçelerle bu sürenin kısaltılması veya uzatılması mümkün olabiliyor. Bu durumun haksız rekabet yarattığını ileri süren ithalatçı işadamları, kurumdaki bazı görevlilerin çıkar karşılığı belge vermesinden dolayı şikayette bulundular.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber