Öğrencilere cüppe-sarık giydirdiği iddia edilen öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 17:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çamköyü köyünde, öğrencilerinin fotoğraflarını çekerek zorla kendilerine sattığı iddia edilen bir öğretmen açığa alındı. Kaymakamlıkça soruşturma açılan öğretmen R.Y.'nin, öğrencilerini camiye götürüp ellerine tespih verdiği, başlarına sarık, üzerlerine cüppe giydirerek fotoğraflarını çektiği, daha sonra da bunları zorla sattığı öne sürülmüştü. Konuyu araştırmak üzere Muğla Valiliği'nce ilköğretim müfettişleri görevlendirildiği öğrenildi.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni R.Y.'nin, öğrencilerin Çamköy Camisi´nde çektiği fotoğraflarını 1.5 YTL karşılığında zorla satmaya çalıştığı, almak istemeyenlere ise zayıf not verdiği gerekçesiyle geçen çarşamba günü velilerin Milas Kaymakamlığı'na şikayette bulunduğunu belirtti.

Vali Yiğenoğlu, öğretmenin soruşturmanın selahiyeti açısından kaymakamlıkça açığa alındığını, olayı araştırmak üzere bugün ilköğretim müfettişlerini görevlendirdiğini söyledi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ise soruşturmanın Milas Kaymakamlığı'nca açıldığını ve konu hakkında açıklama yapamayacağını söyledi. Çamköyü İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Özçelik de olay soruşturma aşamasında olduğundan hakkında konuşamayacağını belirtti.

Türk Eğitim Sen üyesi olan öğretmen R.Y.'nin, Tokat'ın Turhanlı köyünde 20 yıl görev yaptığı, orada büyük bir borç batağında olduğu için kendi isteğiyle 2005-2006 eğitim öğretim yılında Çamköyü İlköğretim Okulu'na tayin edildiği ve psikolojik rahatsızlığı olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber