Merkez çalışanlarından 'taşınmayalım' kampanyası

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Şubat 2008 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası'nın taşınması tartışmalarına çalışanlar da imza kampanyasıyla katıldı. İstanbul'a taşınmak istemeyen çalışanlar, toplayacakları imzaları Başbakan'a iletecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması tartışmalarına noktayı koyarken; taşınmak istemeyen kurum personeli kampanyaya hazırlanıyor. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, "Merkez Bankası camiasının Ankara'da kalma eğilimi var" sözlerinin ardından, banka çalışanları İstanbul'a gitmemek için imza kampanyası başlattı. Çalışanlar, çocuklarının eğitimleri başta olmak üzere aile durumlarını gündeme taşıyacak.

AİLELERİN ZOR KARARI

Hükümet ile Merkez Bankası Başkanı Yılmaz arasında uzun süredir gerginlik yaratan 'bankanın taşınıp taşınmayacağı' tartışmasına çalışanlar da katıldı. Merkez Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank çalışanları aileleri zor bir kararla karşı karşıya kalırken, çözümü imza kampanyası başlatmakta buldular.

'GEÇİNEMEYİZ'

Çalışanlar, başta çocuklarının eğitimi olmak üzere, mevcut maaşlarla İstanbul'da geçinemeyecekleri için taşınmak istemediklerini, topladıkları imzaları Başbakan Erdoğan'a ileteceklerini söylediler.

Hazal ATEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber