Özak: 2B, çözmemiz gereken bir konu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin, çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Bakan Özak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2007 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ve 2008 yılı hedefleriyle ilgili Antalya'da devam eden toplantıda yaptığı konuşmada, orman vasfını kaybetmiş 2B arazileri ile ilgili aksaklıkların giderilmesi için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilgili bakanlıklarla toplantı yaptıklarını hatırlattı.

2B'nin, son derece önemli ve çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirten Özak, şöyle konuştu:

''2B, son derece önemli bir sorun, çözmemiz gereken bir konu. Türkiye'nin sorunu, sosyal sorun, ekonomik sorun. Bir ifadeye göre 25 milyar dolar getirecek Türkiye'ye, bir ifadeye göre daha fazla... Ama ondan da önemlisi sosyal olarak çok önemli işlevi görülüyor. Bunun çözümünde geçmiş 3-4 yılda bir takım işler yapıldı. Ama gelinen noktada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konuya müdahale etmezse çözülemiyor. (İşi ehline teslim edin) diyor Hazreti Peygamber. O yapılmalı, o yapılacak. İnşallah onu da çözeceğiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber