Eski subayların söz düellosu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli askerler arasında 11. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi başlayan mektup savaşı, yeniden hız kazandı. Bu kez tartışmanın tarafları emekli subay, eski Manisa Milletvekili Tevfik Diker ile son olarak MHP önüne siyah çelenk bırakma eylemi ile gündeme gelen Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD). Diker ve bir grup emekli subay, 11. cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a mektup yazmış, olayın ortaya ortaya çıkması üzerine "darbe çağrısı" yapmakla suçlanmıştı.

?EN DEMOKRATİK YOK'

Mektup tartışmasını yeniden alevlendiren olay, TESUD'un, aralarında Diker'in de bulunduğu isimlere mail göndermesi oldu. TESUD Yönetim Kurulu üyesi Yücel Kuru imzasıyla gönderilen mailde, MHP önüne siyah çelenk bırakma eylemine ilişkin olarak "Bu husustaki mektup ve çelengi koyma işlemi aynı zamanda Genkurmay'a bildirilmiş ancak, bu hususta geri dönüş olmamıştır" ifadesi dikkat çekti.

Bunun üzerine Diker, Kuru'ya yanıt olarak gönderdiği mailde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği mektup nedeniyle kendisine yönelik eleştirilerini anımsatıp, "Sayın TESUD Başkanı, emekli tümgeneral Rıza Küçükoğlu, sizin açıklamanızda görüldüğü gibi o zaman eleştirdiği yolu şimdi de kendi seçmiş ve Genelkurmay'a bir mektup göndermiş. Genelkurmay'a mektup göndermek ve görüş düşünce ifade etmek biz eski askerler için seçilebilecek en doğru, demokratik ve çağdaş bir yoldur. Sizler mektubun ötesine de geçerek demokratik eylemlerin bir başkasını da yaptınız. Bunları saygıyla karşılıyorum. Konuşan ve yazan Türkiye'den kimse korkmasın. Korkulacak olan şey, " Darbe", "ihtilal", "e-muhtıra" gibi demokrasi dışı yollardır" dedi.

'DARBECİ YAPTILAR!'

Tartışma ile ilgili olarak Bugün'e açıklama yapan Tevfik Diker, "Genelkurmay'a bildirdik ancak dönüş olmadı deniyor. Dışlandık gibi bir açıklama bu. Ne olumlu ne olumsuz yanıt gelmemiş. Bu ne demek, Genelkurmay, TESUD'un bu eylemini ya onaylamıyor ya da taraf olmak istemiyor. Mektuplaşma çağdaş bir iletişim aracı. Demokratik platform içinde tepki göstermenin aracı. Biz cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi mektup yazdık diye neredeyse darbeci ilan edildik. TESUD, mektup yazınca normal oluyor da, niye biz yazınca darbeci oluyoruz" diye konuştu.

Diker'e gönderdiği maille yeni tartışma başlatan TESUD Yönetim Kurulu üyesi, emekli yüzbaşı Yücel Kuru ise, TESUD'un Genelkurmay Başkanlığı'na mektup göndermediğini söyledi. Kuru, maildeki "Bu husustaki mektup ve çelengi koyma işlemi aynı zamanda Genkurmay'a bildirilmiş ancak, bu hususta geri dönüş olmamıştır" ifadesi ile ilgili olarak, "Eylem ve mektup kamuoyuna yansımıştır. Doğal olarak Genelkurmay'ın bilgisi dahilindedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber