Türk Eğitim-Sen: Memurlar yüzde 100 sendikalaşmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'de çalışan 2 milyon 600 bin memurdan sadece 800 bininin sendikalı olduğunu belirterek, "Bu oran yüzde 100 olmadan kamu çalışanları haklarını elde edemez" dedi.

Koncuk, yaptığı açıklamada, Türk Eğitim-Sen'in 150 bin üyeye sahip olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Türkiye'de kamu çalışanları için sendikalaşma dönemi başlamadan önce de memurlar için mücadele ettiklerini ifade eden Koncuk, o günlerden bugünlere kadar kamu çalışanlarının birçok hak elde ettiğini ancak memurların haklarının ve taleplerinin hepsini elde edebilmesi için yüzde 100 sendikalaşması gerektiğini vurguladı. Koncuk, "Türkiye'de 2 milyon 600 bin kamu çalışanı var. Çok sayıda da

dernek var ama sendikalara üye olan kamu çalışanı sayısı sadece 800 bin. Bu rakam çok düşük. Kamuda çalışan memurların hepsini sendikalara üye yapmalıyız. Ancak o zaman çok güçlü oluruz ve taleplerimiz yerine gelir" dedi.

İsmail Koncuk, kamu çalışanlarının toplu sözleşme ve grev hakkı kazanmaları için birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber