''SSK'lılar devlet hastanelerine koşuyor''

Haber Giriş : 25 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Akdağ, SSK hastanelerinde hizmet kalitesinin yeterli olmayışı nedeniyle hastaların devlet hastanelerine akın ettiğini söyledi. Akdağ, döner sermayeden pay verilme uygulamasıyla doktorların da devlet hastanelerine yöneldiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, SSK Hastanelerinde yaşanan sorunlar yüzünden SSK'lı hastaların devlet hastanelerine kaçtığını söyledi. Gazatemize yaptığı ziyarette sağlık alanına yönelik yapacakları yeniliklerden bahseden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, SSK hastanelerinde yaşanan sorunlar yüzünden SSK'lı hastaların yüzde 30'unun devlet hastanelerini tercih ettiğini ve bu yığılmanın önüne geçmek gerektiğini dile getirdi.

Devlet hastanelerinde çalışan doktorların daha kaliteli hizmet vermeleri için hastanenin döner sermeyesinden alacakları payları yüksettiklerini dile getiren Akdağ, bu uygulamanın sonunda Anadolu'da aylık geliri 7-8 milyara çıkan doktorların teker teker muayenehanelerini kapatmaya başladıklarını söyledi. Akdağ, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Doktorlar muayenehane kapatıyor"

"Hekimlik çok zor ve riskli bir iştir. Ömürlerini bu mesleğe veren sağlık personellerimizin daha çok kazanmaya hakları var. Biz de Maliye Bakanlığı'nın katkılarıyla sağlık personelinin döner sermaye üst limitlerini yükselttik. Uzman hekimlerimiz bugün belli bir performansı yakalamak kaydıyla 5 milyara kadar döner sermaye katkı payı alabilmekte. Özellikle Anadolu'da muayenehanesi olmayan doktorların aylık kazancı 7-8 milyara kadar yükseliyor. Dolayısıyla kamuda verimli çalışan uzman hekimler kamuda para kazanmaya başlamıştır."

Anadolu'ya yaptığı gezilerde edindiği izlenimleri de aktaran Akdağ, pek çok doktorun muayenehanesini kapatmaya başladığını ve bu uygulamanın istikrarlı bir şekilde devam etmesi halinde diğer doktorların da muayenehanelerini kapatmayı düşündüklerini dile getirdi. Konuyla ilgili Akdağ, şu örneği verdi: "Bundan iki ay önce yaptığımız bir ziyarette Isparta'da muayenehanesi olan 80 arkadaştan 15'inin muayanehanesini kapattığını öğrendik."

İlave ödeme yapmayın

Sağlık Bakanlığı tarafından devlet hastanelerinde yapılan yeni düzenlemelerle birlikte artık vatandaşlar hastane kapılarında 'borç takma'dan kurtulduğunu da sözlerine ekleyen Akdağ, " Vatandaşımız devletinden sağlık hizmeti alırken herhangi bir ek ödeme yapmak zorunda kendini görmesin" diye konuştu. Doktorların yasal olmadığı halde aldıkları 'bıçak parası'na karşı savaş açtıklarını söyleyen Sağlık Bakanı Recep Aktağ, sigorta ya da yeşil kart sahibi herhangi bir hastanın devlet hastanelerine geldiklerinde hiç bir ödeme yapmadan hizmet alabileceğini ve yaşanan herhangi bir sorunda ise bakanlık olarak gerekli müdahalenin derhal yapılacağını belirtti.

'Her yere hizmet götürmeye kararlıyız'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de hizmetlerin ulaşması açısından bazı bölgelerde aranın açıldığını belirterek ülkenin her yanına hizmet götürmekte kararlı olduklarını söyledi. Eşi Şeyma Akdağ'la birlikte Van'dan polis helikopteriyle Hakkari'ye geçen Bakan Akdağ, Hakkari Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Irak'ta Kızılay konvoyuna düzenlenen saldırıda yaralanan ve hastahanede tedavi gören İHA Muhabiri Feyzullah Taş ile diğer hastaları ziyaret eden Akdağ, hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Akdağ, "Ülkemizin bu tertemiz toprakları içinde, ülkenin her yerinde hizmete layık olan insanımıza burada hizmet vermeye mecburuz. Bu hususta da kararlıyız" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber