MHP lideri Bahçeli, türbana evet demeyen kardeşini savundu

Haber Giriş : 12 Şubat 2008 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, rektör yardımcısı kızkardeşinin üniversitelerde türban düzenlemesine destek vermediğine ilişkin haberlere yanıt verdi.

- Bahçeli, ?Kardeşimin üniversitede paralel hareket etmesi, rektör yardımcısı olması sebebiyle MHP'nin düşüncesini üniversite yönetimine yansıtması anlamına gelir. Bu nazik konuyu kavrayamayanlar tabii ki bundan bir sonuç çıkarmaya çalışacaktır? dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, rektör yardımcısı kızkardeşinin üniversitelerde türban düzenlemesine destek vermediğine ilişkin haberlere yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Rektör yardımcısı kız kardeşiyle ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine Bahçeli, bu konuyu gündeme getirenin bir siyasi parti lideri olduğunu belirterek, ?Kardeşimin üniversitede paralel hareket etmesi, rektör yardımcısı olması sebebiyle MHP'nin düşüncesini üniversite yönetimine yansıtması anlamına gelir. Bu nazik konuyu kavrayamayanlar tabi ki bundan bir sonuç çıkarmaya çalışacaktır. Doğan grubuna yeni bir kaynak oluşmuştur. Zannederim bir hafta da bunu yazarlar" dedi.

-ÜMMETTEN MİLLETE GETİREN ÇİZGİYİZ-

Bahçeli, gazetecilerin "MHP'nin milliyetçi çizgiden, ümmetçi çizgiye kaydığı" eleştirilerinin olduğunu hatırlatarak bu eleştirileri nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine ise, "Son günlerde MHP'nin 40 yıla yaklaşan net, berrak, açık düşüncelerini bilmelerine rağmen belli çevrelerin telkini doğrultusunda haksız ve adaletsizce bir suçlama var. Bu o cümleden bir tanesidir. Biz bunların kim olduklarını da biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ümmetten millete getiren bir çizgi kalkıp tersine mi dönecek. Böyle şey mi olur?" dedi.

Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in türbanla ilgili sözlerinin sorulması üzerine ?Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Cevabı tarih verecek? derken, "Türban konusunda üniversitelerdeki farklı uygulamaları çözecek bir makam yok mu?" şeklindeki soruya da, ?Zannediyorum, Başbakan'a düşer? karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber