Sütçü İmamın torunlarından gösteri

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta imam hatipli öğrenciler, Gül'e Sütçü İmam'ın hikayesini canlandırdı. Sütçü imam, ?kadınların başörtüsünü çıkaran Fransızlara kurşun yağdırmıştı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kahramanmaraş'ın 88'inci kurtuluş günü etkinlikleri nedeniyle dün eşi Hayrünnisa Gül ile kente geldi. Trabzon Caddesi üzerindeki törende ilk olarak Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin gösterileri izlendi. ?Sarhoş? Ermenileri oynayanlar vatandaşlar tarafından yuhalandı.

BAŞÖRTÜYÜ ZORLA ÇIKARANA KURŞUN

Sütçü İmam olayının canlandırıldığı gösteri ise şöyle gerçekleşti: ?İşgal altındaki Maraş'ta kadınların başörtüleri Fransız askerler tarafından zorla çıkartılır. Saldırıyı gören Çakmakçı Sait, bunu önlemek isterken Fransız askerleri tarafından vurulur. Bunun üzerine Sütçü İmam, silahını çekerek Fransız askerlerini vurur.?

Kimse kendini garip hissetmeyecek

Abdullah Gül, konuşmasında ?türban tartışmaları? ile ilgili olarak da şu mesajı verdi: ?70 milyonda elbette çok büyük farklılıklar olacak. Bu bizim zenginliğimiz. Farklılıklar asla ayrıcalık olmayacak. Biz birbirimize saygı ve sevgiyi göstermeliyiz ki, başkaları da bize sevgi göstersin. Problemlerimizi aşılamaz meseleler olarak göstermememiz gerekir. Bu ülke hepimizindir ve hepimiz öz yurdumuzda mutlu olacağız, öz yurdumuzda, öz vatanımızda hiç kimse garip hissetmeyecek.?

Deniz GÜÇER/ KAHRAMANMARAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber