İstanbul'da acele kamulaştırma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un Bağcılar, Küçükçekmece ve Şişli ilçelerindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Söz konusu kararlara göre, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bulunan bazı taşınmazlar, Bağcılar İlçesi Uygulama İmar Planı kapsamında yol alanında kalmaları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele olarak kamulaştırıldı.

Küçükçekmece ilçesi Cumhuriyet Mahallesindeki bazı taşınmazların Küçükçekmece Meydanı TCDD Üstgeçidi Bağlantı Yolları Uygulama Projesi kapsamında kalması, Küçükçekmece ilçesi Halkalı Mahallesindeki taşınmazların da Küçükçekmece Sakarya Caddesi-Halkalı Meydanı Arası (İkitelli Caddesi) Yol, Kavşak Uygulama Projesi kapsamında kalması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılmasına onay verildi.

Şişli'nin Ayazağa Mahallesi ve Sarıyer'in Mirgün Mahallesi sınırları içindeki bazı taşınmazlar da Ayazağa Kavşağı ve Bağlantı Yolları Uygulama İmar Planı ile Şişli-Sarıyer İlçeleri Ayazağa Kavşağı İstikamet Tadili Planı kapsamında yol alanında kalmaları nedeniyle acele olarak kamulaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber