Ekren üst düzey bürokratlarla toplantı yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, tüm üst düzey bürokratları toplayarak planlarda sağlanan ilerlemeleri ve karşılaşılan sorunları ele aldı.

Basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat süren toplantıyla ilgili bir açıklama yapılmazken, toplantıya, tüm icracı bakanlıklara bağlı müsteşarlar, bağlı ve ilgili genel müdürler ile kurum ve kurulların başkanlarının katıldığı öğrenildi.

Üç aylık eylem planında gelinen noktanın ele alındığı toplantıda, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı.

Bu toplantıların belli aralıklarla yenileneceği de edinilen bilgiler arasında.

Hükümetin Eylem Planı, 3 aylık eylem planı, 2008 yılı programı ile 2008-2010 dönemini kapsayan orta vadeli programda, ekonomi, istihdam, kültür, sanat gibi konularda toplam 145 eylem bulunuyor.

Eylemler arasında dikkat çekenler ise şunlar:

"Vergilendirmede öngörülebilirliğin artırılması, işlem vergilerinin kademeli olarak düşürülmesi, kayıt dışılıkla mücadele, temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi, eğitim kalitesinin iyileştirilmesi, sağlıkta dönüşüm programı, üniversitelerin ihtisaslaşmasının sağlanması, genel sağlık sigortasının uygulamaya konması, istihdamın üzerindeki yüklerin azaltılması, tarımda havza bazlı teşviklerin ülke geneline yaygınlaştırılması, tek kart uygulamasına geçilmesi, bilişim vadisi kurulması, elektrik ve doğal gazda arz güvenliğinin sağlanması, nükleer ve yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanma, elektrik kayıp-kaçak oranlarının azaltılması, telif haklarının korunması, şirket kurma ve kapatma maliyetlerinin düşürülmesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber