Okullarda uygulanan 'toplam kalite yönetimi' meyvelerini vermeye başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Toplam Kalite Yönetimi kapsamında düzenlenen "Yılın Kaliteli Ekibi" proje yarışması meyvelerini vermeye başladı.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "Hedef Üniversite" projesi ile Niğde birincisi olan Endüstri Meslek Lisesi'nde, üniversiteyi kazanma oranında artış yaşandığını söyledi.

"İl Toplam Kalite Kurulu'nca il, ilçe, kurum ve okullar bazında yapılan değerlendirme ile Niğde Endüstri Meslek Lisesi "Hedef Üniversite" ekibiyle birinci olurken, "Gönlümüzün Renkleri" ekibiyle Bor Cumhuriyet İlköğretim Okulu ikincilik kazandı. Pınarcık Mustafa Şahin İlköğretim Okulu da "A Takımı" ile üçüncülük ödülü aldı.

Düzenlenen bir törenle ödüllerini alan öğrenciler ve okul müdürleri, başarılarını kutladı. Niğde'nin eğitimde örnek çalışmalara imza attığını belirten Yaşar, birinci olan Endüstri Meslek Lisesi'nin Ankara'da düzenlenen yarışmada kendilerini temsil edeceğini kaydederek, "Toplam Kalite Yönetimi ve Ekip Çalışmasına inanıyoruz. Bu anlayışla daha yüksek performans ve başarılar elde edeceğiz. Azimli bir şekilde ekip ruhu anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Yaşar, Bakanlığın yönetmeliği doğrultusunda tüm okul ve kurumlardan toplam kalite yönetiminin kurulması için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

"Bu projedeki amacımız okullarda bir ekip ruhunu canlandırmaktı." diyen Yaşar, Niğde genelinde 69 ekibin yarıştığı projenin asıl amacının okullardaki birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber