?Kamuda da serbest olsun' dedi, disipline gitti

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türbanla ilgili anayasa değişikliği hazırlıkları sırasında ?Hedefimiz kamu hizmeti veren personellerde de türban yasağının olmamasıdır? sözleriyle tartışma yaratan TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Tuna bu konuşmasının ardından yaptığı açıklamada görüşlerinin şahsi olduğunu dile getirmiş ancak hakkında partisince ön inceleme başlatılmıştı.

Haberin devamı

Milletvekili Hüsnü Tuna, 26 Ocak günü AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Mustafa Kabakçı, Kerim Özkul ve Ali Öztürk'le birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etmişti. Tuna, türban serbestisine yönelik anayasa değişikliği hazırlıkları ile ilgli soruya şu yanıtı vermişti:

?Özgürlüğün sağlanması ve özgürlüğü sağlayacak maddenin yargı veya başka bir unsur tarafından ortadan kaldırılmasına karşı tedbir alınması konusunda çalışma yapılıyor. Zannediyorum, kamuoyundan gelen bir endişe var ?acaba üniversitelerde kılık kıyafet serbest olursa kamu hizmetlerinde yasak devam eder mi?' Hedefimiz kamu hizmeti veren personellerde de böyle bir yasağın olmamasıdır. Utanç verici bir şey diye düşünüyorum. Ama bunun yeri 42. madde değil, çünkü bu madde eğitim hakkıyla ilgili madde olduğu için orada çalışma hakkını düzenleyemiyorsunuz.?

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Bu açıklama üzerine geçen ay sonunda AK Parti Yönetim Kurulu, Meclis grubunda yaklaşık bir saat süren bir toplantı yaparak, Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın türban konusundaki açıklamasını görüşmüş, ve milletvekili hakkında inceleme başlatılmasına karar vermişti.

LEYLA ŞAHİN'İN AVUKATIYDI

Avukat Hüsnü Tuna, türbanla üniversitede eğitim görmesine izin verilmeyen Leyla Şahin'in de avukatlığını yaptı. Şahin'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye aleyhine açtığı davaya da katılan Tuna, başörtüsü yasağı için Türkiye'nin tazminat ödemesini istedi. AİHM'e açılan bu dava ise reddedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber