Şırnak'ta komando hareketliliği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta askeri hareketlilik devam ediyor. Sıcak gelişmelerin yaşandığı sıfır noktasında F-16 uçakları uçuş yaparken, komando birliklerinde hareketlilik yaşanmaya başlandı. Ablukaya alınan bölgeye ise sivillerin girişi yasaklandı.

Kuzey Irak sınırına sıfır noktada bulunan askeri birlikler, terörist sızmalara karşı alarma geçirilirken, Cudi Dağı'nın Zedga Bölgesi'ne bugün de komandolar sevk edildi. Silopi 23 Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan çıkan çok sayıda tam teçhizatlı komando askerleri teker sıra halinde İlçe Merkezi'nden yaya olarak ablukaya alınan Cudi Dağı'nın Zedga Bölgesi'ne sevk edildi. Morali yüksek olan Mehmetçiklere, ilçe merkezindeki çocuklar sevgi gösterisinde bulundu. 15 kilometrelik alanın içerisine ise

sivil vatandaşların girmesine izin verilmiyor. 23 Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan gün boyu kalkış yapan helikopterler, operasyon alanına doğru giderek, askerlere havadan destek sağladı.

Öte yandan dün gece Şırnak semalarında hava trafiği yaşandı. Çok sayıda F-16 avcı uçağı sınır ötesine doğru keşif uçuşu yaptı. İstihbarat topladığı belirtilen jetlerin, yeni bir hava operasyonun sinyali olarak değerlendirildi.

Bu arada operasyonlar kapsamında Ocak ayı içerisinde 35 terörist sağ, 18 terörist teslim olmak üzere toplam 53 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, Şubat ayından şimdiye kadar 10 terörist ölü, 4 terörist sağ, 3 terörist teslim olmak üzere toplam 17 teröristi etkisiz hale getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber