MHP'li Başkan, Erdoğan'a 4 bin YTL tazminat ödeyecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 19:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Şahin ÖZER/CEYHAN

ADANA'nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, bir toplantıda yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Belediye Başkanı Sözlü, 29 Kasım 2005'de Türkiye Kamu-Sen Ceyhan Şubesi'nin bir etkinliğinde yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ı etkin ayrımcılık yapmakla suçlayıp, hakaret ettiği iddia edilmişti. Bu konuşmalar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 bin YTL istemiyle açtığı manevi tazminat davasına bugün Ceyhan 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Başbakan Erdoğan'ın Avukatı Bülent Demirel ile Başkan Hüseyin Sözlü'nün Avukatı Kağan Kaman katıldı. Son savunmaların yapılmasının ardından mahkeme, Sözlü'nün Erdoğan'a 4 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Erdoğan ile Sözlü'nün avukatları karara itiraz edeceklerini söyledi.

Aynı iddialarla ilgili Başkan Sözlü hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmış; Sözlü, yargılama sonunda 350 gün hapis cezasına çarptırılmış, bu ceza da 7 bin YTL para cezasına çevrilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber