Yargıtay Kanunu için, Adalet Bakanı ve Yargıtay yöneticileri toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Adalet Bakanlığı ve Yargıtay yetkilileri, Yargıtay Kanunu'nda değişilik öngören yasa tasarısı üzerinde görüşmek için bir araya geldi.

Toplantıda, tasarının TBMM Adalet Komisyonunda bekletilmesine ve iki kurumun yöneticilerinden oluşacak bir komisyonun tasarıyı olgunlaştırmasına karar verildi.

Başkent Hakimevindeki toplantıya, Şahin ve Gerçeker'in yanı sıra Yargıtay Başkanvekilleri Osman Şirin ve Zeki Akar, Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile Adalet Bakanlığının üst düzey yöneticileri katıldı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda, Yargıtay yetkilileri, mevcut tasarının 3 yıl önce hazırlandığını anımsatarak, tasarının o dönemde istinaf

mahkemelerinin kurulup, faaliyete geçeceği dikkate alınarak hazırlandığını ifade ettiler. Ancak geçen sürede 9 yerde istinaf mahkemelerinin kurulmasına karar verildiği, bunların ne zaman faaliyete geçeceğinin ise belli olmadığını belirten Yargıtay yetkilileri, bu aşamada Yargıtay Kanunu'nda yapılacak değişiklikle daire sayısının ve üye sayısının azaltılmasının, "önlerini görmesini" engelleyeceğini dile getirdiler. Yargıtay yetkilileri, istinaf mahkemelerinin, faaliyete geçip buradaki sonuçların görülmesinin beklenmesi gerektiğini kaydettiler. Adalet Bakanı Şahin'in de Yargıtay yetkililerinin bu görüşlerini paylaştığı öğrenildi. Bu nedenle, Yargıtay ve Adalet Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir komisyonun kurulmasına ve bu komisyonun tasarıyı olgunlaştırana kadar mevcut tasarının TBMM Adalet Komisyonunda bekletilmesine karar verildi. Yargıtay yetkilerinin ayrıca Yargıtayın bina ve personel sorunuyla da ilgili bir raporu Şahin'e sunduğu, Şahin'in de bu konularla yakından ilgileneceğini belirttiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber