Adalet Bakanı Şahin: Yeni Mal rejimi, evlilikle başlamalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Yeni mal rejiminin, evlilik birliğinin kurulduğu andan itibaren yürürlüğe girmesinin daha doğru olduğu inancındayım. Bu konuda bir teklif verilip burada görüşülürse, geleceğim ve destek vereceğim" dedi.

TBMM Genel Kurulunda yapılan gizli oturumun ardından, CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, Türk Medeni Kanunun Kabul edilişinin 82. yıl dönümü nedeniyle gündem dışı söz aldı.

Kanunun, Atatürk devrimlerinin temeli ve dinsel hukuktan laik hukuk düzenine geçişin de bir belgesi olduğunu ifade eden Erbatur, 2001 yılında kabul edilen yeni Medeni Kanunda, eşler arasında mal paylaşımının, kanunun yürürlük tarihinden sonraki evlilikleri kapsadığını hatırlattı.

Erbatur, bugün Adalet Bakanı olan Şahin'in, kanunun TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, 2002 yılından önce evlenen kadınların mal paylaşımından yararlanması için düzenleme yapılmasını istedi.

Adalet Bakanı Şahin de 2001 yılında, yeni Medeni Kanunun Adalet Komisyonunda görüşülmesi sırasında "Evlilik birliğinin kurulduğu tarihten itibaren, edinilmiş mallara katılım rejiminin uygulanmasını" savunduğunu söyledi.

O dönem komisyonda, üyesi bulunduğu siyasi parti milletvekillerinin de buna destek olmadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Ben hala bu düşüncemin, önerimin arkasındayım. Ancak bunun hükümet tasarısı haline gelmesi, görüşülmesi ve Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmesiyle olur. Eğer Meclise bir teklif verilirse ben Mehmet Ali Şahin olarak destek veririm. Doğru olduğuna inandığım her fikrin sonuna kadar arkasında olurum.

Yeni mal rejiminin, evlilik birliğinin kurulduğu andan itibaren yürürlüğe girmesinin daha doğru olduğu inancındayım. Bu konuda bir teklif verilip burada görüşülürse, geleceğim ve destek vereceğim. Ancak ben hükümeti bağlayıcı beyanda bulunamam. Çünkü konu Bakanlar Kurulunda konuşulmuş değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber