Ailesinin baskısı sahte doktor yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 yıl sahte diplomayla hekimlik yapan zanlının, doktor olmasını çok isteyen ailesi için 6 yıl her sabah evden 'okula' deyip çıktığı, akşam eve döndüğü ortaya çıktı

Ailesinin doktor olmasını istediği Zekiye B.K, bunu başaramayınca 6 yıl boyunca her sabah 'okula' diyerek evden çıktı. Lise 2'den terk olduğu öğrenilen Zekiye B.K, iddiaya göre, hazırladığı sahte diplomayla 10 yıl boyunca çeşitli illerde Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık ocaklarında hekimlik yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın ihbarıyla eksik bir evrakın tamamlanması istemiyle bakanlığa çağrılan Zekiye B.K, polis tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

AİLESİ DE BİLMİYORDU

Ortaokul mezunu olduğu belirlenen 2 çocuk annesi zanlının, ailesinin doktor olmasını çok istediği; ancak başarılı olamayınca kendi elleriyle düzenlediği sahte diplomayla hekimliğe başladığı öğrenildi. Zanlının, doktor olarak atanmadan önce 6 yıl boyunca her gün ?Okula gidiyorum? diyerek evden çıkıp akşam geri döndüğü ortaya çıktı. Kendi hazırladığı sahte diplomayı fotokopiyle çoğaltıp notere onaylatan zanlı, hekimlik için 1998'de Sağlık Bakanlığı'na başvurdu. Belgelerin sahte olduğunu fark edemeyen bakanlık, mevzuat gereği sınav yapmadan Zekiye B.K'yı Gaziantep Kömürler Şatır Höyük Sağlık Ocağı'na atadı. Zanlı ardından Çanakkale'nin Küçükkuyu Beldesi'ndeki sağlık ocağında tayin edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber