Bakan Günay'ın ölümden döndüğü an

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süheyla GÖZDERELİLER Erhan ERDOĞAN- Kemal BAYRI(DHA)

Kültür Bakanı Günay dün Yalova'da büyük tehlike atlattı. Helikopterden inen Günay, pervanenin çalıştığı arka bölümden geçmek istedi. Panik yaşayan korumalar koşup Bakan'a sarılarak, mutlak bir ölümden kurtardı.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yalova'da Akkök Şirketler Grubu tarafından yaptırılacak 600 kişilik Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nin temelini atmak üzere, dün saat 14.00 sıralarında İstanbul'dan helikopterle Yalova'ya geldi. Bakan Günay'ı taşıyan helikopter, olumsuz hava koşullarına rağmen Yalova Stadı'na indi. Günay helikopterden indikten sonra, kendisini karşılayan protokole doğru, helikopterin kuyruk pervanesinin çalıştığı arka taraftan geçmek istedi. Bu sırada paniğe kapılan korumalar, Günay'a sarılarak engelledi ve ön taraftan geçmesini sağladı. Olay, bakanı karşılamaya gelen protokol tarafından da korku dolu gözlerle izlendi. Havacılık uzmanları, yerde bu tür kazaların çokça meydana geldiğine dikkat çekerek "Psikolojik olarak helikopterden inen yolcu arka tarafa doğru ilerliyor. Burada helikoptere yön veren kuyruk pali bulunuyor. Yukarıda dönen ana palden çok hızlı ve küçük olan bu pervane ne yazık ki genellikle fark edilemiyor ve kaza meydana geliyor" dedi.

Polis memuru şehit olmuştu

13 Eylül 1995'te Başbakan Tansu Çiller'i Mimaroba'ya götüren polis helikopterinin pervanesi polis memuru Satılmış Göcen'in ölümüne yol açmıştı. Helikopterin arka tarafına doğru yürüyen polis memuruna kuyruk pali çarpmış, 32 yaşındaki Satılmış Göcen olay yerinde şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber