4 müebbet bu soruları cevapsız bıraktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay davasında yanıtsız kalan sorular

4 müebbetle sonuçlanan Danıştay davasında pek çok konu karanlıkta kaldı. Arslan'ın Ergenekon bağlantısı davaya dahil edilmediği gibi, el bombalarının çıkışı da muamma

DANIŞTAY 2'nci Dairesine yönelik saldırının bir numaralı sanığı avukat Alparslan Arslan, önceki günkü karar duruşmasında mahkeme tarafından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Arslan'ın, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le çekilmiş fotoğrafları, Ergenekon'da tutuklanan isimlerle bağlantıları bilinmesine rağmen davaya dahil edilmedi. İşte tüm bu soru işaretleri, karar duruşmasında sanık avukatı Mehmet Ener tarafından bir kez daha dile getirildi.

NEDEN 4O GÜN SONRA

DANIŞTAY ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olayında Arslan'a bombaları temin ettiği belirtilen Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, müvekkilinin davaya 40 gün sonra dahil olduğunu, bunun nedeniyle ilgili cevap alamadıkların söyledi. Ener, son savunmasında yanıt bekleyen şu soruları yineledi:

Bombaları Süleyman Esen verdiyse Tuzla Piyade Okulu Foça Jandarma ve Şırnak Bağlıca Jandarma Sınır taburunda askerlik hizmeti yaptığı sırada el bombaları kendisine zimmetlendi mi?

Eğer öyleyse suça iştirak eden, görevi ihmal edenler tespit edildi mi?

Haklarında kamu davası açıldı mı?

LÜTFİ KAPLAN-ANKARA

Gerçeker'in yerine Acar

Sanık avukatları, ?eksik soruşturma' gerekçesiyle karara itiraza hazırlanıyor. Dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne geldiğinde, davaya yeni Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yerine seçilen başkan Mahmut Acar bakacak.

Küfreden sanığa iyi hal indirimi

DANIŞTAY Davasının görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, başta heyete ?p.ç' diye küfür eden Osman Yıldırım olmak üzere 5 sanığın cezasında, duruşmalardaki iyi hal nedeniyle indirime gitti. ?O Cumhuriyet'i başınıza yıkacağız' diye bağıran Yıldırım, Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz'e ise ?Sen de p.çsin' demişti. Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Yıldırım'ın cezasında, Türk Ceza Yasası'nın takdiri indirim maddesini düzenleyen 62. maddesi uyarınca indirime gidildi ve müebbet hapse çevrildi.

Ergenekon F tipi konseyi!

ERGENEKON operasyonu kapsamında 27 Ocak'ta tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, dün gece ani bir kararla Kartal Cezaevi'nden Tekirdağ F tipi Cezaevi'ne nakledildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Tekirdağ'a getirilen Küçük'ün nakil nedeni açıklanmadı. Ünlülerin ikamet ettiği cezaevinde yine Ergenekon sanıklarından emekli yüzbaşı Muzzaffer Tekin, Sedat Şahin ve Yaşar Öz de bulunuyor. Tekirdağ F Tipi'nde ayrıca, Hrant Dink cinayeti zanlıları Yasin Hayal, Erhan Tuncel, Mustafa Öztürk ile Almanya'da Federe İslam Cumhuriyeti kurduğu iddiasıyla yargılanan Metin Kaplan da var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber