Eğitime ve uçak seferlerine kar engeli

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOĞU Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun kar yağışı Van, Hakkari'de etkisini sürdürüyor. Kar yağışından Van ve Hakkari'de 435 köy yolu ulaşıma kapanırken, Van'da taşımalı eğitim yapan okullar ile Muradiye, Saray ve Başkale ilçelerindeki okullar 1 gün tatil edildi. Kar yağışı ve sis yüzünden THY'nın Ankara-Van uçak seferi iptal edildi. Karla mücadele ekipleri kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kışın hüküm sürdüğü Van ve Hakkari'de hayat felç oldu. Van'da 390, Hakkari'de ise 45 köy yolu kardan dolayı ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı Van'da 10, Hakkari'de ise 20 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde 2 metreye ulaştı. Van'da taşımalı sistemle eğitim yapan okullar ile Muradiye, Başkale ve Saray İlçelerindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışından dolayı Hakkari'nin Yüksekova-Dağlıca karayolu dışında kapalı devlet karayolu bulanmadığını, sürücü ve vatandaşların çığ olaylarına karşı dikkatli olmaları istendi. İl Özel İdare karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sabah saatlerinde bugün yapılması gereken THY'nin Ankara-Van uçak seferi, kar yağışı ve sis yüzünden iptal edildi. Meteroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki günlerde bölgede kar yağışının aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklıklarında ise düşüş olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber