YTÜ kampüsüne kız yurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk ve Sennur Öztap çiftinin bağışlarıyla Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa kampüsünde 120 yataklı kız öğrenci yurdunun yapımına başladı.

Selçuk ve Sennur Öztap çiftinin bağışlarıyla Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa kampüsünde 120 yataklı kız öğrenci yurdunun yapımına başladı.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Durul Ören yurdun yapımını, ülkenin geleceğine yatırım olarak değerlendirerek, kendi eğitim hikayesini anlattı.

Horasan'da ilkokulu bitirdiğini ve orada ortaokul bulunmadığı için okuyamayan birçok arkadaşının bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ören, şunları kaydetti:

?Çok başarılı kız öğrenciler vardı. Hiçbiri okuyamadılar. Daha sonra parasız yatılı imtihanına girdim, kazandım ve devlet beni Haydarpaşa Lisesinde yatılı olarak okuttu. Devletimize hizmet etmemiz gerekir. Bugün Cumhuriyet'in kuruluşunun üzerinden 85 yıl geçti. 85 yıl içinde hala ne acıdır ki 6.5 milyon insanın okuma yazması yok. Peki Atatürk'ten sonra gelenler ne yapmışlar? Cumhuriyet'e sadık yeteri kadar insan yetiştirmişler mi, eğitilmiş mi? Ne yapılmış?"

Prof. Dr. Ören, YTÜ'de her yıl kayıt yenileme yapıldığını ve özellikle boşalan yurtlara büyük bir talep bulunduğunu söyledi.

YTÜ'nün yurt yönünden fakir bir üniversite olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Ören, kısa bir süre içinde Kredi ve Yurtlar Kurumunun da bin kişilik bir yurt yapacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber