İğneada'da tespit edilen mayın etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı: 28 Mart 2022 tarihinde İğneada açıklarında tespit edilen mayın SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mart 2022 13:07, Son Güncelleme : 28 Mart 2022 13:43

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İğneada açıklarında tespit edilen mayının, Sualtı Savunma Timlerince (SAS) etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında mayın tespit edildi.

Bunun üzerine bölgeye sevk edilen SAS timlerince, emniyete alınan mayın etkisiz hale getirildi.

İstanbul Boğazı'nda bulunan mayın etkisiz hale getirildi Karadeniz kıyısında balık avı yasaklandı

Öte yandan Karadeniz'e sahili bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi açıklarında bulunan mayın nedeniyle balıkçılar limana döndü..

Milli Savunma Bakanlığış sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildiği açıklamasını yapmış, SAS timlerinin süratle intikal ettirildiği bölgede mayının emniyete alındığı, etkisiz hale getirmek maksatlı müdahaleye başlandığı bildirilmişti.

Sabah saatlerinde denize açılan balıkçılar ise Sahil Güvenlik Komutanlığının uyarılarının ardından limana döndü.

Balıkçılardan Salih Göre, AA muhabirine, mayın bulunduğu haberini aldıklarında çok tedirgin olduklarını söyledi.

Avlanmadan limana dönmek zorunda kaldıklarını aktaran Göre, "Bizim üzerimizden askeri uçaklar birkaç sefer geçti, helikopterler geldi. Sahil güvenlik derhal müdahale etmek için olay yerine geldi. Ama biz de güvenliğimiz açısından dönmek zorunda kaldık." diye konuştu.

Limandaki endişeli bekleyişlerinin sürdüğünü anlatan Göre, bir süre denize açılmayı düşünmediğini kaydetti.

Bu durumla karşı karşıya kaldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Göre, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz avlanmak, ekmek paramız için denize çıkıyoruz. Bu savaş maalesef çok kötü bir şey olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Bizi bile etkiledi, hiç ilgimiz yokken savaş mağduru olduk diyebiliriz. Mayının bulunmasının ardından en üst güverteye çıkıp istem dışı olarak denizi sürekli taramaya başladık. Belki yakınlarda olabilir, o riski hissettik tedirgin olduk, dolayısıyla bir an önce karaya gelmek istedik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber