Gizli imar affı Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor.

Haber Giriş : 27 Eylül 2004 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TCK'da imar ve çevre konusundaki yeni düzenlemelerle "gizli imar affı çıkarıldığını" ileri sürerek, konuyu, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Baykal, partisinin genel merkezindeki Parti Meclisi toplantısına gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zinanın, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde çok önemli bir kriz konusu haline geldiğini ifade eden Baykal, "Ankara'da yapılan kriz, Ankara'da çözülebilirdi, çözülmeliydi. Brüksel'e gitmemeliydi. Brüksel'de çözüldü. Bu, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerine olumsuz unsurlar getirdi. Yani bir güven problemi, bir inanılırlık problemi ortaya çıktı" diye konuştu.

Baykal, iktidarın, dışarıda sözüne güvenilmeyen, her zaman her şeyi yapabilecek bir iktidar görüntüsü vermeye başladığını savunarak, iktidarın, imar ve çevre konularında kendi istediklerini elde edebilmek için mutabakatı bozduğunu kaydetti. Baykal, her iki konunun da vahim yanlışlıklar içerdiğini, Türkiye için tehlikeli sonuçlar doğurabilecek nitelikte yanlışlıklar oluşturduğunu bildirdi.

İmar konusunda dün alınan kararla gizli bir imar affının çıktığını savunan Baykal, "İmar konusunda yapılan yanlışlıklar cezalandırılıyor izlenimi verilirken TCK'nın içine yerleştirilen bir düzenlemeyle maalesef imar suçları gizli olarak affedilmiştir" dedi. Af kanununun çıkabilmesi için üçte iki çoğunluğa ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Baykal, dün nitelikli bir çoğunluk olmadan af yasası çıkarıldığını, bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu kaydetti. Baykal, CHP'nin konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini bildirdi. Baykal, çevreye yönelik suçları cezalandırılabilir olmaktan çıkarmaya yönelik bir düzenlemenin de getirildiğini, bunu da Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyi düşündüklerini söyledi.

Baykal, çevreyi kirleterek iş yapan kuruluşların, yandaş firmaların, hükümet üzerinde etkili olduğunun anlaşıldığını ileri sürdü.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber