Çocuklara ilaç niyetine yumurta

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Yumurta ve ette bulunan B12 vitamininin eksikliği çocuklarda zeka geriliğine yol açıyor. Uzmanlar çocuklara her gün bir yumurta ve haftada üç kez et yedirilerek bu riskin ortadan kaldırılacağını açıklıyor

BESLENMEDEKİ yetersizliklerin göstergesi olan B12 vitamini eksikliği çocuklarda zeka geriliğine neden olan en önemli faktör. Uludağ Üniversitesi'nden Dr. Birol Baytan'a göre vücut tarafından üretilmeyen bu vitamin sadece hayvansal gıdalarla alınabiliyor. Baytan kırmızı et ve yumurtada yoğun olarak bulunan B12 vitamininin bir yaşın altındaki çocuklarda yetersizliğinin geri dönüşümünün olmadığını söylüyor. B12 eksikliğinin en büyük nedeninin annelerin vejeteryan olmasından kaynaklandığına dikkat çekiyor. Baytan, ?Ailelerin çocuklarına haftada en az 3 gün kırmızı et yedirmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra ilaç tedavisi de veriyoruz. Ama ilaçlar tek başına yeterli değil.

YÜRÜMEDE GECİKME

BAYTAN, ?B12 vitamini yerine konduğu zaman çocuklar normale dönüyor. Ama eğer bu durum geç fark edilirse, çocuklarda kalıcı zeka seviyesinde düşüklüğe, bazı hareket bozukluklarına neden olabiliyor. Yürüme, konuşma, oturma gibi fonksiyonlarda gecikmeler görülüyor' açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber