Tarsus'taki saldırıların gizemi çözüldü...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtüsü tartışmalarıyla ilişkilendirilen kezzaplı saldırıların gizemi çözüldü. İşte zanlının ilk ifadesi...

Mersin'in Tarsus ilçesinde, tekstil işçisi iki genç kıza daha yakıcı madde atıldığı, olayla ilgili bir zanlının gözaltına alındığı bildirildi.

Her ikisi de pantolonlu olan ve tekstil atölyesinde işçi olarak çalıştıkları belirtilen İ.G. (17) ve E.Ş. (17), Atatürk Caddesi Yarenlik Alanı'nda dolaşırken, elindeki şırıngada yakıcı madde bulunan bir kişinin saldırısına uğradı. Birinin üzerindeki kabana, diğerinin ise pantolonuna isabet eden yakıcı madde nedeniyle genç kızlar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Eşkali belirlenen zanlı, bir apartmana girerken güvenlik güçlerince yakalanarak gözaltına alındı.

Gerçekleştirdiği saldırılarla Türkiye'nin gündemine oturan zanlının yakalanması için Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı olağanüstü önlem bugün sonuç verdi. Kadın sivil polislerin ?tuzak' olarak devriye gezdiği bölgede bugün sabah 2 kız öğrencinin saldırıya uğraması üzerine bölgeyi ablukaya alan polis, MOBESE kamerasından Langen Bulvarı'ndaki Yeşilyurt Apartmanı'na girdiği saptanan saldırgan, burada üzerindeki bir şırınga ile kıskıvrak yakalandı. 28 yaşındaki 1.90 metre boşundaki D.K., ifadesi için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KEZZAPÇININ PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ!

Erguvan, "Zanlının ve ailesinin mutaassıp bir hayat tarzı yok. Zanlı da, ilk ifadesinde yaptıklarının mini etekle ilgisinin olmadığını açıklamıştır. Şırıngalı saldırıların mini etekle bir ilgisi yoktur" dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde şırıngayla yakıcı madde atarak vatandaşlara zarar veren zanlı yakalandı. Evli ve eşi hamile olan zanlı D.K. (28)'nın tekstil işçisi iki genç kıza daha yakıcı madde attıktan sonra mobese kameralarından elde edilen görüntülerle ele geçirildiği belirtildi.

Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, olayın kamuoyunda yer aldığı gibi mini etekten kaynaklanmadığının ortaya çıktığını belirterek, "Zanlının ve ailesinin mutaassıp bir hayat tarzı yok. Zanlı da, ilk ifadesinde yaptıklarının mini etekle ilgisinin olmadığını açıklamıştır. Şırıngalı saldırıların mini etekle bir ilgisi yoktur" dedi.

Zanlının bugüne kadar 6 kişiye şırıngalı saldırıda bulunduğunu belirten Erguvan, "Zaten bu olayı yaşayan iki kızımız okul üniformalı. Diğer bayanlar da pantolonlu. Alınan ilk intiba kişinin psikolojik problemli olduğu yönünde. Ailenin ve kendisinin de mutaassıp bir hayat tarzı yok. Herhangi olumsuz bir kaydı yok. Bir örgüt bağlantısı yok. Sadece bir fabrikada işçi olarak çalışıyor. Bu olayı psikolojik nedenlerle yaptığını söylüyor. Mobese kameralarına yakalanan zanlının eşgali belliydi. Zanlı, ekiplerin özverili çalışmasıyla Langen bulvarı 4111 sokak girişinde suçta kullanmış olduğu şırıngayla yakalandı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber