DTP'li Yıldız: Polis beni copladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Şubat 2008 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde bir göstericinin ölümüyle sonuçlanan olayları kınamak için Batman'da izinsiz gösteri yapan gruba polise müdahale etti. Göstericileri sakinleştirmek için giden DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile aynı partili Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, polis tarafından coplandıklarını iddia etti. Ayakta tedavi gören Yıldız ile Kalan, polisler hakkında davacı olacaklarını söyledi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 9'uncu yıldönümünde çıkan ve 2 gün süren olaylarda başına taş isabet eden Yahya Menekşe ölürken ilçe 2 gün savaş alanına döndü. Cizre'deki olayları proesto etmek için Batman'da bir grup Gülistan Caddesi üzerinde izinsiz gösteri yapmak istedi. Yaklaşık 50 kişilik gruba polis müdahale edip dağıttı. Olayları duyan DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve bir grup partili ile olay yerine gitti. Göstericileri sakinleştirmek isteyen Yıldız ile Kalkan, polis ile göstericiler arasında kalırken, çevik kuvvet ekibinden polisler tarafından coplandı.

Coplama sırasında elinden darbe alan Yıldız ile başına darbe alan Kalkan Özel Dünya Hastanesi'ne giderek ayakta tedavi gördü. Başkan Kalkan'a, ?4 gün iş göremez' raporu verilirken Yıldız rapor almadı. Milletvekili Bengi Yıldız, ?Kafama peş peşe coplar inmeye başladı. Parmağım zedelendi. Beni tanıdıkları halde feci şekilde dövdüler. Bizimle birlikte kim varsa coplandı. Bu olaya karışan polisler hakkında davacıyız? dedi.

Olaylar sırasında kafasına 3- 4 cop darbesi aldığını anlatan Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan da olayın şokunu bir süre üzerinden atamadığını söyledi. Çevik kuvvet görevlilerinin hiçbir şey söylemeden üzerlerine gelerek cop kullandığını söyleyen Kalkan, ?Gergin ortamı sakinleştirmek için milletvekilimiz sayın Bengi Yıldız ile birlikte Gülistan Caddesi'ndeydik. Bir anda önümüzü kesen çevik kuvvet ekibi coplu saldırıya başladı. Önlerine kim geldiyse copladılar. Ben de davacıyım. Rapor aldık? diye konuştu.

Batman Valisi Recep Kızılçık, Milletvekili Bengi Yıldız'ı arayarak olaydan üzüntü duyduğunu ve gereken işlemin yapılacağını söyledi. Bu arada olaylar sırasında kenar semtlerde polisler ile göstericiler çatıştı. Polis gözyaşartıcı gazı ve plastik mermi kullanarak göstericileri dağıtmak istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber