TSE'de görevden alınanlar dava açtı

Haber Giriş : 28 Eylül 2004 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Standartları Enstitüsü'ndeki yolsuzluk iddialarının ardından TSE Başkanı Kenan Malatyalı'nın yazılı emriyle geçici olarak görevden alınan TSE Genel Sekreteri Asım Dinç, yardımcıları Kürşad Özcan ve Osman Katipoğlu ile diğer bürokratlar Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Görevden alınmalarına ilişkin hiçbir hukuki dayanağın bulunmadığı belirtilen dava dilekçesinde, yürütmenin durdurulması ve görevden alınma işleminin iptali istendi.

Avukat Kadir Toluç tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, TSE'ye ilişkin soruşturmayı yürüten Sanayi Bakanlığı müfettişlerinin hiçbirinin görevden alınan 14 bürokratın açığa alınmasına ilişkin bir talepleri bulunmadığına dikkat çekildi. Dava dilekçesinde, 14 bürokratın TSE Başkanı Kenan Malatyalı tarafından keyfi ve teamüllere aykırı olarak görevden alındığına işaret eden Avukat Toluç, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporlarında görevden alınması istenen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan kişinin TSE Başkanı Kenan Malatyalı olduğunu vurguladı.

Dava dilekçesinde, TSE'nin bankalarda yaklaşık 300 trilyon nakit parası bulunduğuna işaret edilirken, kurumda yapılacak olan büyük ihaleler nedeniyle görevden alma işlemlerinin gerçekleştirildiği, bunun da hedef saptırmaya yönelik olduğu vurgulandı.

Avukat Toluç, ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na TSE Başkanı Kenan Malatyalı hakkında soruşturmaya ilişkin delilleri karattığı ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber