Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı görevini bıraktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 2006'dan bu yana yürüttüğü görevinden ayrıldı.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi'nde görev yaparken Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 12 Mayıs 2006'da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak görevlendirildiğini anımsatarak, "Aradan 21 ay geçtikten sonra onur duyarak sürdürdüğüm bu görevden ayrılıyorum. Sayın Bakan ile son bir ay içinde yaptığımız iki görüşme çerçevesinde böyle bir yol ayrımına geldik. Bugün itibarıyla izne ayrılıyorum" dedi.

Görevden ayrılma yazısının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmanı beklediğini belirten Erdoğan, onaydan hemen sonra İstanbul Üniversitesi'ndeki görevine geri döneceğini kaydetti.

Başkanlığı sürecince Atatürk'ün kurduğu bir Cumhuriyet kurumunu yönetmenin bilinciyle hareket ettiğini ifade eden İrfan Erdoğan, rol oynadığı her bir çalışma için ayrı bir mutluluk yaşadığını belirtti.

Erdoğan açıklamasında "Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı gibi yüce bir görevi yürütürken edindiğim tecrübeleri de kullanarak eğitim sistemimizin iyileştirilmesi için bundan sonra da çaba sarf edeceğim" sözlerine yer verdi.

İrfan Erdoğan, Talim ve Terbiye Kurulu'ndayken hedeflediği bazı çalışmaların hayata geçirilmesi için bu sürecin takipçisi olacağını kaydetti.

Son olarak "meslek liseleri kapatılmalı" sözleri ile tartışma yaratan Erdoğan, 21 aydır Milli Eğitim Bakanlığı'nın "beyni" olarak nitelendirilen Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyordu.

CNNTÜRK

Görevden alınacağını öğrenen başkan istifa etti

Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 12 Mayıs 2006'da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na getirilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ı görevinden aldı.

Erdoğan'ı 'kurul üyeleriyle yaşadığı uyumsuzluk ve yönetim zaafı' gerekçesiyle başkanlıktan aldığı iddia ediliyor. İddiaya göre Bakan Çelik, Erdoğan'ın görevden alınma kararnamesini geçtiğimiz hafta pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı'na gönderdi. İrfan Erdoğan, görevinden alınacağını öğrenince istifa ettiğini açıklayarak izne ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi'nde görev yaparken Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 12 Mayıs 2006'da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak görevlendirilen İrfan Erdoğan, "Aradan 21 ay geçtikten sonra onur duyarak sürdürdüğüm bu görevden ayrılıyorum." dedi. Bakan Çelik'le son bir ay içinde yaptığı iki görüşme çerçevesinde böyle bir yol ayrımına geldiğini kaydeden İrfan Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ndeki görevine döneceğini ifade etti.

Başkanlığı süresince Atatürk'ün kurduğu bir Cumhuriyet kurumunu yönetmenin bilinciyle hareket ettiğini vurgulayan İrfan Erdoğan, "Eğitim ve öğretim için öncülük yaptığım ve rol oynadığım her bir çalışmada ayrı bir mutluluk yaşadım. 2 yıl önce beni göreve getirerek, Türk milli eğitim sistemi için belirli çalışmaları yapmamı sağlayan Sayın Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik'e teşekkür ediyorum. Yoğun ve yorucu geçen 2 yıllık bir süreçten sonra aileme daha çok zaman ayırabileceğim için mutluyum." dedi. İrfan Erdoğan'ın bazı açıklamalarından Bakan Çelik'in rahatsız olduğu kaydedilirken, Erdoğan ve Çelik'in zaman zaman anlaşmazlık yaşadığı, Erdoğan'ın bakanlıktaki bürokrasiyle de anlaşamadığı belirtildi. İbrahim Asalıoğlu, zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber