İstifa eden İrfan Erdoğan'dan velilere 'yol haritası'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılma kararı aldığını dün açıklayan Prof. Dr. İrfan Erdoğan başkanlığında, velilere, çocukların eğitiminde yardımcı olmak ve yeni müfredatı anlamalarını sağlayabilmek amacıyla için "İlköğretim Veli Kılavuzu" hazırladı.

Bakanlıktaki son çalışmasını AA muhabirine anlatan Erdoğan, eğitimin ayrılmaz paydaşları olan velilerin ilköğretimde okuyan çocuklarına aldıkları derslere yönelik yardımcı olabilmek için "İlköğretim Veli Kılavuzu" hazırladıklarını söyledi.

Bakanlığın "http://ttkb.meb.gov.tr" internet adresinde yayınlanan "Öğrenciyi ve Programı Anlamaya Yardımcı İlköğretim Veli Kılavuzu" isimli 108 sayfa ve üç bölümden oluşan kılavuz, 2008-2009 eğitim yılına kadar basımı yapılacak ve ilköğretim okullarında çocuğu bulunan tüm velilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Kılavuzun birinci bölümünde, ilköğretim 1-8. sınıflar düzeyinde Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ile Fen ve Teknoloji derslerine ait içeriğin ve bazı kazanmaların evde aileler tarafından nasıl pekiştirilebileceğine ilişkin çeşitli öneriler sunuluyor.

Kılavuzda sosyal bilgiler dersi hakkında dersin "öğrencilerin milli, ahlaki, insani, manevi, kültürel değerler bakımından besleyici, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmede yol gösterici bir amaç güttüğü" belirtilerek, bu amaçla velilere çocuklarını dersin konularını sevdirici roman, tarihi roman, hikaye, hatıra, gezi yazısı, şiir ve fıkra gibi edebi ürünler içeren basılı eserleri okumaya teşvik etmesi, konuya ilişkin kitapları alabilmeleri önerisinde bulunuluyor.

Kılavuzda gelişim ve değişim içinde olan çocukların gelişim evrelerine göre davranış ve tutumlarında gösterdikleri değişiklikler karşısında çocuğuna karşı nasıl bir tavır takınması gerektiği konusunda veliler bilgilendiriliyor.

Prof. Dr. Erdoğan, yaptığı açıklamada, okulun çocuğa istenilen davranışları tek başına kazandırmasının yeterli olmadığını belirterek, "Davranışların önemli bir kısmı ailenin katkısı ile oluşur. Aile katılımı, çocuğun okul başarısına etki eden en önemli etmenlerden biridir" dedi.

Veli Kılavuzunun, çocuğunun eğitim ve öğretim sürecine aktif olarak katılmak isteyen veliler için adeta bir "yol haritası" işlevi göreceğini ifade eden Erdoğan, "Böylece veliler de bir anlamda öğretmen olacaklardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber