Okul kantinine 'beyaz bayrak'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 18:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Antalya'da okul aile birliğince işletilen Karatay Lisesi kantinine "hijyen ve sağlıklı mutfak kurallarına uyduğu" gerekçesiyle "beyaz bayrak" verildi.

Antalya Valiliği Gıda Güvenliği Eylem Kurulu tarafından gıda güvenliğinin artırılması amacıyla toplu tüketim yerlerine verilen "beyaz bayrak ve beratı"nı ilk kez bir okul kantini aldı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, lisede düzenlenen törende, bayrağı Karatay Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Vedat Gürhan'a verdi.

Yüksel, geçen yıl sonunda yayımladıkları bir genelgeyle velilerin okul kantinlerine sahip çıkmalarını istediklerini söyledi.

Bu çağrılarına bir tek Karatay Lisesi Okul Aile Birliği'nin destek verdiğini ve kantini işletmeye başladığını ifade eden Yüksel, bu dayanışmanın diğer okullara örnek olmasını istedi.

Antalya Tarım Müdürü Bedrullah Erçin de 355 okul kantini olduğunu ve geçen yıl buraları 404 kez denetlediklerini, 3 kantine cezai işlem uygulandığını kaydetti. Okul kantinlerini neredeyse yılda bir kez denetleyebildiklerine dikkat çeken Erçin, okul aile birliklerinden bir kişinin "fahri gıda müfettişi" olmasını istedi. Erçin, bu şekilde kantinlerin sürekli denetlenebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber