Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar yağışı Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da bugün de aralıklarla devam ediyor. Yağışın kesildiği bölgelerde ise kuvvetli don ve buzlanma oluşacak.

- İstanbul'da kar yağışı etkisini kaybetti. Gökyüzü parçalı bulutlu, rüzgar çok hafif estiğinden yer yer sis oluşabilir. Lodosla birlikte bugünden itibaren sıcaklık 4-5 derece yükselecek. Ankara'da sabah ve öğlen hafif kar görülebilir. Ancak öğleden sonra hava parçalı bulutlu olacak. Gece saatlerinde ise kuvvetli buzlanma var. Önümüzdeki günlerde de hava genellikle sisli ve açık olacak. İzmir ve Bursa'da Cuma gününe kadar önemli bir yağış beklenmiyor. Adana'da hava açık. Bugün İstanbul 9, Ankara 1, İzmir 12, Bursa 8, Adana 11 derece.

Marmara'da kar yağışı yerini kuvvetli buzlanmaya bıraktığından, sürücü ve yayalar tedbirli olmalı. lodosla birlikte hava ısınıyor. Yarın sıcaklık değerleri 10 dereceyi geçecek. Bölgede Cuma gününe kadar önemli bir yağış beklenmiyor. Yer yer sis oluşacak. Bugün Edirne ve Çanakkale 10, Kocaeli 9, derece.

İç Anadolu'nun büyük bölümünde kar yağışı etkisini kaybetti. Bugün ise bölgenin kuzeyinde kalan illerde aralıklarla devam edecek. Kar yağışı bu geceden itibaren bölgede etkisini tamamen kaybedecek, ardından kuvvetli don ve buzlanma oluşacak. Bugün Konya 4, Eskişehir 2, Sivas -3 derece.

Ege Bölgesi'nde kuvvetli soğuk etkisini yitiriyor. Bugünden itibaren lodos sıcaklığı yükseltmeye başlayacak. Cuma günü bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur bekleniyor. Ancak yağışla birlikte sıcaklık fazla düşmeyecek. Bugün Denizli 9, Muğla 11, Kütahya 5 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde bu gece de Antalya-Isparta civarında don oluşabileceğinden, tarım üreticileri tedbirli olmalı. Bugünden itibaren Güneydoğu'da da rüzgar hafif esecek, yer yer sis oluşacak. Bugün Antalya 12, Gaziantep 7 derece.

Doğu Anadolu'da bir çok merkezde kar kalınlığı 50 cm'yi geçti. Bugün kar yağışı hafifliyor ve daha çok Erzincan-Erzurum-Kars-Ağrı arasında kalan alanda görülecek. Bu geceden itibaren yağış yerini kuvvetli buzlanma ve dondurucu gece sıcaklıklarına bırakacak. Çığ riski sürüyor. Bugün Erzurum -7, Malatya ve Van -2 derece.

Karadeniz Bölgesi bugün kar yağışının en yoğun olduğu bölge. Kar, sabah saatlerinde Zonguldak-Samsun arasında, öğleden sonra ise Ordu-Artvin arasında kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde yağacak. Yağış Karadeniz'i yarın terk edecek. Bugün Trabzon ve Samsun 4 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber