Çelik: Talim Terbiye Kurulu'na yakında atama yaparız, hiçbir makam boş kalmaz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın görevden alınması ile ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, görevden alınma ilgili bakanlıktan dün yapılan yazılı açıklamadan farklı bir şey söylemeyeceğini belirtti. Yeni atama ile ilgili sorulara ise Çelik, "Yakında yaparız. Hiçbir makam boş kalmaz" şeklinde karşılık verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlıklara ait sosyal tesis ve misafirhanelerde bakanlık öğretmenler ve sağlık çalışanlarının karşılıklı olarak üye statüsünde kabul edilmesine ilişkin protokole imza koydu.

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın birkaç mütevazi hekimevi bulunduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığı'na ait 837 öğretmen evinin bulunduğunu belirterek, "Buna Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı'nı ağırlaması diyebiliriz" dedi.

Protokol hakkında bilgi veren Hüseyin Çelik, öğretmen evlerinden devlet memurlarının yüzde 25 daha fazla ücret vererek yararlanabildiğini ancak bu sözleşme ile aidat ödeyen Sağlık Bakanlığı çalışanlarının hiçbir fark gözetilmeksizin öğretmen evlerinden yararlanabileceğini söyledi.

Protokol imza töreninin ardından Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın görevden alınması ile ilgili soruları cevaplandıran Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, görevden alınma ilgili bakanlıktan dün yapılan yazılı açıklamadan farklı bir şey söylemeyeceğini ifade etti. Yeni atama ile ilgili sorulara ise Çelik herhangi bir takvimin belli olmadığını belirterek, "Yakında yaparız. Hiçbir makam boş kalmaz" diye konuştu.

Hastanelere kamera ve kayıt cihazlarının alınmamasına dair genelge ile ilgili soruları cevaplandıran Sağlık Bakanı Recep Akdağ, modern dünyada benzeri uygulamaların olduğunu ve ABD'de geçtiğimiz günlerde yaptıkları bazı incelemeler sırasında kendilerine hastaların ve sağlık çalışanlarının fotoğraflarını çekmemeleri konusunda sürekli uyarıldıklarını kaydetti. Akdağ, "İnsan hakkı kutsaldır. Hasta hakkı kutsaldır. Hastaneler çok mahremiyet gerektiren yerlerdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber