Memur-Sen'den TBMM önünde türban eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memur-Sen üyeleri, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliği kararına destek vermek amacıyla TBMM önünde eylem yaptı.

Sendika üyeleri, eylem için ellerinde Türk bayraklarıyla Meclisin Dikmen kapısı önünde toplandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, burada yaptığı açıklamada, başörtüsü yasağının sivil Anayasa ve modern Türkiye'nin önündeki en büyük ayıp olduğunu öne sürerek, bu yasağın kaldırılmasına olan tepkileri hayretle izlediklerini söyledi.

"Kaosa 411 el kalktı" şeklindeki bir değerlendirmenin, Meclis'i rencide ettiğini savunan Aksu, Meclis iradesinin her türlü zümre dayatmasının üstünde olduğunu belirtti. Aksu, "Bu tarz yorumlar, demokratik süreci engellemeye, parlamentonun temsil ettiği milli iradeyi baskı altında tutmaya, parlamentonun Anayasal hüviyetini tartışmaya açmaya ve Anayasal görevinden alıkoymaya yönelik yasal olmayan, antidemokratik bir çıkıştır" dedi. Meclis iradesine ipotek konulamayacağını ifade eden Aksu, herkesin TBMM'nin gücünün halkın gücü olduğuna inanmasını ve kabul etmesini istedi.

Başörtüsü yasağının kaldırılmasına karşı yapılan açıklamaların "gerici bir anlayışın göstergesi" olduğunu iddia eden Aksu, "yasağın kaldırılması ile ilgili parlamentoda oluşan irade ile milletin tercihinin aynı doğrultuda olduğunu" söyledi. Aksu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliğini onaylamasını talep ettiklerini söyledi.

Aksu'nun konuşması sırasında sendika üyeleri, söz konusu anayasa değişikliği kararı lehinde sloganlar attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber