Çankaya Belediyesi yetkilileri hakkında beraat kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve bir önceki başkan Haydar Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 16 belediye yetkilisi, eski bakan Onur Kumbaracıbaşı'nın şikayeti üzerine "görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı İsmail Karademir, Çankaya ilçesi Oran Semti sınırları içerisinde 16551 Ada 3 sayılı parsel üzerine inşa edilen binanın, 15 Nisan 1997 tarihli inşaat ruhsatına aykırı olarak yapıldığı gerekçesiyle Çankaya Belediye Meclisinin 17 Şubat 2000 tarihinde İmar Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca söz konusu binanın ruhsata aykırı olan kısımlarının yıkılarak eski haline getirilmesi kararı verdiğini kaydetti.

Savcı Karademir, idari yargı kararlarına uymadıkları ve söz konusu binanın ruhsata aykırı olarak inşa edilen kısımlarını yıkarak eski haline getirdikleri için Çankaya Belediyesi yetkilisi 16 kişi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açıldığını belirtti.

Yapılan yargılama sonucunda ve alınan bilirkişi raporunda, olayda kişilerin mağduriyeti ve kamu zararının meydana gelmediğinin görüldüğünü ve aynı suça ilişkin bir kısım sanıklar hakkında başka bir mahkemede açılan davada da beraat kararı verildiğini ve kararın Yargıtay'ca onandığını belirten Karademir, tüm sanıkların, unsurları oluşmayan suçtan beraatlerini talep etti.

Yargıç Selçuk Ergişi, tüm sanıkların, üzerlerine atılı suçtan beraatlerine karar verildiğini açıkladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber