Rehabilitasyon yolsuzluğu: 3 tutuklama

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 14:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

HAKKARİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, devletin zihinsel engellilerin eğitimi için verdiği yardımı almak için, sağlıklı kişileri rehabilitasyon merkezinde tedavi görmüş gibi gösterip, devleti sahte evraklarla 3 milyon YTL zarara uğrattığı öne sürülen bir şebeke ortaya çıkarıldı.

Hakkari İl Merkezi'nde faaliyet gösteren bazı özel rehabilitasyon merkezlerinde yolsuzluk yapıldığı ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri araştırmalarına başladı. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte yürütülen operasyon kapsamında şüpheli kişiler teknik ve fiziki takibe alındı. Takip sonucunda Cumhuriyet Savcılığı'nda 40 kişinin ifadesine başvuruldu.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ?Büşra 30' adı altında gerçekleştirilen operasyonda Özel Yeni Sümbül Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Beyaz Açelya Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Beyaz Gelincik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kayıtlı bulunan 300- 400 kişiye tam teşeküllü hastanelerde uzman doktorlar tarafından ?Zihinsel özürlüdür' raporu verildiği belirtilerek şöyle denildi:

?Zihinsel rahatsızlığı bulunan eğitime muhtaç kişilere rehber öğretmenler tarafından rapor verilebildiği, bu tip yerlerde kayıtlı kişilerin bilgilerinin okul yönetimi tarafından usulsüz yöntemlerle ve yollarla temin edildiği, öğrenci velilerinin haberi olmadan çeşitli evraklar düzenlenerek yolsuzluk ve usulsüzlükler ile devletin 3 milyon YTL zarara uğratıldığı, eğitime muhtaç özürlü çocukların bu şekilde kullanılmak suretiyle mağdur edildiği yönünde bilgiler elde edilmiştir.?

3 MERKEZ SAHİBİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında, ?Nitelikli dolandırıcılık', ?görevi kötüye kullanmak', ?devleti zarara uğratmak', ?sahte belge düzenlemek', ?denetim görevini yerine getirmemek' suçlarından 40 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 40 kişiden Özel Yeni Sümbül Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi İsmail Demir, Özel Beyaz Açelya Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Necmettin Ayiş ile Özel Beyaz Gelincik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Hikmet Özdemir tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber