Üniversite döner sermayelerindeki Hazine payı, akademik personel lehine düşürüldü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu, YÖK ve Rektörler Komitesi'nde çeşitli nedenlerle dile getirilmiş, resmi başvurularla sonuç alınmasına çalışılmış, döner sermaye düzeninin etkin hale getirilmesi amacıyla önerilmiş önlemlerden biri olan, hazine payı oranının üniversite lehinde değiştirilmesi hususu, YÖK'ün girişimi ile sonuçlandırılmıştır. Böylelikle Tıp Fakültesi bulundurmayan üniversitelerin sanayi ile işbirliği konusunda önemli bir araç olan döner sermaye işletmelerinin ilgi çekici hale getirilmesi yönünde bir iyileştirmeye ulaşılmıştır.

Sonuç olarak Maliye Bakanlığı'nın da 31.01.2008 tarihli onayı ile döner sermaye gelirlerinde,

%15 olan hazine payı

01.01.2008 tarihinden itibaren uygulanmak üzere,

%5'e indirilmiştir.

Üniversite Yönetim Kurulu konu ile ilgili yaptığı görüşmede bu iyileştirmenin tümüyle üniversitemiz öğretim üyeleri lehine kullanılmasını kararlaştırmıştır. Yeni düzenleme ile yürürlükteki Döner Sermaye Oranları aşağıdaki listede belirtilmektedir. Üniversite sanayi işbirliği açısından önemli olan bu sonucu kamuoyumuzla paylaşıyor olmak sevindiricidir.

Uygulamanın 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe konulması nedeniyle, bu tarihten bugüne dek sonuçlandırılmış dağıtımlar yeni oranlar çerçevesinde yeniden düzenlenerek, tahakkuk edecek farklar öğretim elemanlarımıza verilecektir.

Prof.Dr. Faruk KARADOĞAN
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü

Döner Sermaye Oranları

% 5 BAP
% 5 Hazine payı
% 16 Projeyi yürüten elemanların ihtiyacı adına Proje yürütücüsüne (Araç gereç, Hizmet alımı, Yolluk)
% 5 Fakülte (Araç gereç, Hizmet alımı, Yolluk)
% 2 Bölüm (Araç gereç, Hizmet alımı, Yolluk)
% 12 Rektörlük (Araç gereç, Hizmet alımı, Yolluk)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber