Öğretmenlik Atama Kılavuzu Yayınlandı

Haber Giriş : 27 Mayıs 2003 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlik Atama Kılavuzu Yayınlandı
Bugün yayınlanan kılavuza göre Eğitim Fakülteleri ve Fen-Edebiyat fakülteleri dışındaki fakültelerden mezun olanlar ile diğer kamu kurumlarında çalışanlar başvuruda bulunamayacak. Başvuruların 24.10.2002 ve 4.11.2002 tarihlerinde yapılması gerekiyor. Ayrıntı için tıklayın.

Memurlar.net'in Açıklamaları

1-Sadece Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakülteleri mezunları başvurabilecek.
2-Eğitim Fakültesinin Sınıf Öğretmenliği bölümü hariç diğer bölümlerden mezunlardan sınıf öğretmenliği sertifikası istenmektedir.
3-Başvuruda bulunacakların "Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS)", "DMS-Öğretmenlik 2000", "Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) veya Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)"ndan en az birisine girmiş ve en az 70 puan almış olması gerekmektedir.
4-Başvuruda bulunacakların mezun durumunda bulunması gerekmektedir.
5-Kamu kurum ve kuruluşlarında halen aday veya asil memur olarak çalışanlar başvuruda bulunamayacaktır.
6-Daha önce öğretmenlik görevine atandığı halde görevine başlamayanlardan, atamalarının yapıldığı tarihten 2 Aralık 2002 tarihine kadar aradan bir yıl geçmemiş olanlar başvuruda bulunamayacaktır.
7-Başvurular; 24/10/2002-04/11/2002 tarihleri arasında resmi tatil günleri dahil (03 Kasım 2002 hariç) Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Istanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulan Başvuru Büroları'na yapılacaktır.


--------------------------------------------------------------------------------


Öğretmenlik Atama Kılavuzu

1. İLGİLİ MEVZUAT

a) 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun değişik 61 ve 62 nci maddeleri.
b) 10/08/1999 tarih ve 23782 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik.
c) 11/06/2000 tarih ve 24076 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
d) 03/05/2002 tarih ve 24744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik.
e) Talim ve Terbiye Kurulunun 01/06/2000 tarih ve 340 sayılı Kararı eki Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atanmalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programlarına İlişkin Esaslar.

2. ATAMA YAPILACAK ALAN, KADRO SAYISI VE KULLANIMI
Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfından; 09 Ekim 2002 tarihinde atama izni alınan 5000, önceki dönemlerden kalan 750 olmak üzere 1-9 dereceli toplam 5.750 kadroya sınıf öğretmeni ataması yapılacaktır.
Bu kadroların;
a) 750'si eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olanlar ile eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği dışındaki programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar,
b) 5000'i ise fen ve edebiyat fakültelerinin, Talim ve Terbiye Kurulunun 01/06/2000 tarih ve 340 sayılı Kararında herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak gösterilen programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar
için kullanılacaktır.

3. ATAMA KOŞULLARI VE BAŞVURULAR
3.1. ATANACAKLARDA ARANACAK KOŞULLAR
a) Türk vatandaşı olmak (Bu koşul, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarından aranmaz).
b) Kamu haklarından yoksun bulunmamak.
c) Taksirli (kusurlu) suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil (ertelenmiş) edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
d) Askerlikle ilgisi bulunmamak (muaf, ertelenmiş, yapmış veya halen silah altında olmak).
e) 01/01/1963 ve daha sonraki bir tarihte doğmuş olmak.
f) Öğrenim durumu bakımından;
1) Eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olmak.
2) Eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği dışında kalan programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunmak.
3) Fen ve edebiyat fakültelerinin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 01/06/2000 tarih ve 340 sayılı Kararında herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak gösterilen programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunmak.
h) Sağlık durumunun, Türkiye'nin her bölgesinde ve her iklim koşulunda öğretmen olarak görev yapmasına engel olmadığını son 6 ay içinde alınmış Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmek.
i) Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren tür ve derecede adli veya disiplin cezası bulunmamak.
j) "Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS)", "DMS-Öğretmenlik 2000", "Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) veya Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)"ndan en az birisine girmiş ve en az 70 puan almış olmak.

3.2. BAŞVURABİLECEKLER
Bu Kılavuzun 3.1. maddesinde belirtilen koşulları taşıyanlardan, Devlet memurluğuna aday öğretmen olarak ilk defa atanacaklar (Özel öğretim kurumlarında öğretmenlikte adaylığı kaldırılanlar dahil) başvurabileceklerdir.

3.3. BAŞVURAMAYACAKLAR
a) Atanacaklarda aranan koşulları taşımayanlar,
b) Kamu kurum ve kuruluşlarında halen aday veya asil memur olarak çalışanlar,
c) Devlet memurluğundan çekilen veya çekilmiş sayılanlar,
d) Daha önce öğretmenlik görevine atandığı halde görevine başlamayanlardan, atamalarının yapıldığı tarihten 2 Aralık 2002 tarihine kadar aradan bir yıl geçmemiş olanlar,
e) Adaylık süresi içerisinde görevine son verilenlerden 3 yıllık bekleme süresini
2 Aralık 2002 tarihine kadar tamamlamamış olanlar,
f) Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılanlar,
g) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 98/b maddesi gereğince memuriyeti sona erenler,
başvuramayacaktır.

3.4. BEDENSEL ÖZÜRÜ OLANLAR
Bu Kılavuzun 3.1. maddesinde belirtilen diğer koşulları taşımakla birlikte, haklarında düzenlenen sağlık kurulu raporlarında bedensel özür belirtilenler sınıf öğretmenliği için başvuruda bulunabileceklerdir. Ancak, atanmaları halinde göreve başlatılıp başlatılmayacakları, raporlarında belirtilen hastalık ve bedensel özürlerinin sınıf öğretmeni olarak görev yapmalarına engel oluşturup oluşturmadığı yönünden Milli Eğitim Bakanlığında oluşturulacak uzman komisyonca yapılacak inceleme sonunda belirlenecektir.

3.5. 19-31 AĞUSTOS 2002 TARİHİNDE YAPILAN BAŞVURULAR
19-31 Ağustos 2002 tarihinde herhangi bir alan öğretmenliği için başvuruda bulunup ataması yapılmayanların bu atama döneminde sınıf öğretmenliğine atanabilmeleri için bu kılavuzda belirtilen koşullara uygun olarak yeniden başvurmaları gerekmektedir.

3.6. BAŞVURU TARİHİ VE YERLERİ
Başvurular; 24/10/2002-04/11/2002 tarihleri arasında resmi tatil günleri dahil (03 Kasım 2002 hariç) Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Istanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüklerince oluşturulan Başvuru Büroları'na yapılacaktır.
"2002/2 Öğretmen Atama Kılavuzu" ve "Öğretmenlik Başvuru Formu" bu bürolardan ücret karşılığı alınabilecektir. Bunun için, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesinde açılmış olan 200627 No'lu hesabına 6.000.000 TL (Altı milyon lira) yatırılacaktır.

3.7. BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER
Başvuruda adaylardan istenecek belgeler şunlardır:
a) Mezuniyet belgesinin örneği (yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için denklik belgesinin onaylı örneği dahil).
b) Sınıf öğretmenliği sertifikası (Eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olanlardan istenmez) örneği.
c) Lisans düzeyindeki öğrenimlilere yönelik yapılan "Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS)", "DMS-Öğretmenlik 2000", "Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS)" veya "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)" sınav sonuç belgesi örneği (Hangi sınav sonucuna göre başvurulacaksa o sınava ilişkin belge örneği eklenir).

3.8. BAŞVURULARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR
a) Başvuru büroları dışında veya posta yoluyla yapılan,
b) Kişisel bilgiler bölümünde istenilen bilgileri tam olarak veya uygun biçimde yazıp kodlamayan,
c) Başvuru alındı belgesi ve kayıt kartında gerekli bilgiler yazılmamış veya başvuru alındı belgesi onaylanmamış olan,
d) Süresi içinde yapılmayan,
e) Birden fazla yapılan,
f) Silinti, kazıntı ve yanıltıcı değişiklik yapıldığı saptanan (Bunlar hakkında yasal işlem yapılacaktır),
g) Atanmak için gerekli koşulları taşımayanlara ve bu Kılavuzun 3.3 maddesinde belirtilen durumda olanlara ilişkin
başvurular işleme alınmayacak ve geçersiz sayılacaktır.
Başvuru belgesindeki bilgilerin gerçeğe uygun olarak yazılması ve kodlanmasından aday sorumludur. Adayların yazdığı ve kodladığı bilgilerdeki eksik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazlar dikkate alınmayacaktır. Ayrıca yanlış bilgi verildiğinin saptanması durumunda atamaya ilişkin hakları geçersiz sayılacaktır.

4. ATAMA İŞLEMLERİ

4.1. ATAMALARDA İL TERCİHİ VE TERCİH DIŞI ATAMA
Sınıf öğretmeni olarak atanma isteği ile başvuruda bulunanlar, başvuru formunda "İllere Göre Kontenjan Çizelgesi" (Ek-2) yer alan iller arasından en fazla 5 il tercihinde bulunabileceklerdir.
Atamalar, tercih edilen iller için ayrılan kontenjan ölçüsünde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) ilk defa kamu görevlerine atanacaklar için yapılan sınavlardan (DMS, DMS Öğretmenlik 2000, KMSPN 10 ve KPSS 10) herhangi birinden alınan puan dikkate alınarak bilgisayar ortamında yapılacaktır.
Puan sıralamasına göre tercih ettikleri illerden birine atanamayan adaylardan, bu iller dışında öğretmen gereksinimi olan başka bir il'e atanmayı da kabul ettiğini başvuru formunda belirtenlerin atamaları, puanları esas alınarak bilgisayar kur'ası ile yapılacaktır.

4.2. KONTENJANDAN FAZLA BAŞVURU OLMASI HALİNDE UYGULANACAK ATAMA YÖNTEMİ
Öğretim kurumlarına göre bu Kılavuzun 2 inci maddesinde belirtilen kontenjandan fazla başvuru olması durumunda atanacaklar; DMS, DMS Öğretmenlik 2000, KMS ve KPSS sonuçlarına göre 100 puandan başlamak üzere ayrılan kontenjan sayısını karşılayacak puana kadar sıralama yapılarak belirlenecektir.
Bu bakımdan belirtilen sınavlardan birden fazlasına katılanlar en fazla puan aldıkları sınav sonucuna göre başvurmaları gerektiğini unutmamalıdırlar.

4.3. KONTENJANDAN AZ BAŞVURU OLMASI HALİNDE UYGULANACAK ATAMA YÖNTEMİ
Belirlenen kontenjandan az başvuru olması durumunda Ek-2 çizelgede yer alan illerin sınıf öğretmeni gereksinim derecesi dikkate alınarak belirlenecek oranlamaya göre atama yapılacaktır.

4.4. EŞ VE KARDEŞ DURUMU
Atamaları farklı illere yapılan öğretmen adaylarından her ikisi de öğretmen olan eş ve kardeşlerin durumları; eş veya kardeş olduklarını nüfus kayıt örnekleriyle belgelendirmeleri, atandıkları il emrinde henüz göreve başlamamış olmaları ve birlikte istekte bulunmaları kaydıyla düşük puanlı eş veya kardeşin atandığı il'de ya da her ikisinin de atanabileceği açık norm kadro bulunan ve düşük puanlı eş veya kardeşe uygun başka bir il'de birleştirilmeleri yönünde değerlendirilecektir.
Bunların dışında kalan eş durumu özürü bulunanların ise bu özürlerinin gerektirdiği ili tercih etmeleri gerekmektedir. Özürlerinin gerektirdiği il dışında tercihte bulunanlar, bu illerde de görev yapmayı kabul etmiş sayıldıklarından atama işleminden sonra yapacakları düzeltme istekleri dikkate alınmayacaktır.

4.5. ATAMALARIN DUYURULMASI, TEBLİGAT VE GÖREVE BAŞLAMA
Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen öğretmen atamalarıyla ilgili sonuçlar, aynı gün internet aracılığıyla kamuoyuna duyurulacaktır. (www.meb.gov.tr)
Atamaları yapılanların, Bakanlıkça düzenlenen atama kararnameleri en kısa sürede atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.
İl milli eğitim müdürlükleri, ataması yapılan öğretmen adaylarının görev yerlerini belirleyerek buna ilişkin işlemi, başvuru formunda yer alan adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre iadeli taahhütlü olarak tebliğ edeceklerdir. Tebligat işlemleri en geç 20 Kasım 2002 tarihinde sonuçlandırılmış olacaktır.
Ataması yapılan adaylar kadro kullanımı bakımından 02 Aralık 2002 tarihinden önce göreve başlatılmayacaktır.
Belgelendirilebilir zorlayıcı bir nedenle tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde (02 Aralık 2002 tarihinden önce olmamak kaydıyla) göreve başlamayanlar özürlerine ilişkin belgelerini atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine bir dilekçe ekinde göndermekle yükümlüdürler. 15 gün içerisinde veya belgelendirilebilir zorlayıcı bir neden olmaksızın en geç 2 ay içinde görevlerine başlamayanların atamaları iptal edilecektir. Bu süreden sonra belgelendirilen özür halleri dikkate alınmayacaktır.
Ataması yapılanlardan;
" Herhangi bir özel öğretim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya yönetici olarak görevli olduklarını sözleşme ve atama onayı ile belgelendirenlerin göreve başlamaları 18-29 Ağustos 2003 tarihine kadar,
" Muvazzaf askerlik görevini yapmakta olduklarını birliklerinden alacakları belge ile belgelendirenlerin göreve başlamaları ise terhis oldukları tarihi izleyen 30 günün bitimine kadar,
yazılı istekleri üzerine atandıkları il milli eğitim müdürlüklerince ertelenecektir. Özel öğretim kurumlarında çalışanlardan sözleşme süreleri anılan tarihten önce sona erenler ile muvazzaf askerlik görevleri yaz tatili içinde sona erenlerin göreve başlatılmalarında da 18-29 Ağustos 2003 tarihi esas alınacaktır.
Sağlık Kurulu raporlarında hastalık veya bedensel özür belirtilenler ile Cumhuriyet Savcılıklarınca düzenlenen sabıka sorgulama belgelerinde sabıka kaydı bulunanlar göreve başlatılmayacaktır. Bunlardan hastalık ve bedensel özür belirtilenlere ilişkin sağlık kurulu raporları (Varsa labaratuvar bulguları da dahil) ile sabıka kaydı bulunanlara ilişkin sabıka sorgulama belgeleri (Sabıkaya ilişkin yargı kararı, varsa memnu hakların iadesi veya adli sicil kayıtlarından çıkarılmaya ilişkin yargı karaları dahil) Bakanlığımızda oluşturulacak özel komisyonlarda incelenecektir.
Bu durumda olanlardan göreve başlatılacak veya başlatılmayacaklar Bakanlığımızca yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecektir. Bu değerlendirmeye esas olacak yukarıda belirtilen belgeler il milli eğitim müdürlüklerince en geç 20 Aralık 2002 tarihinde Bakanlığımızda olacak şekilde gönderilecektir.
Atamaları iptal edilenler, iptale ilişkin onay tarihinden itibaren aradan bir yıl geçmedikçe Devlet memuru olarak atanamazlar.

4.6. ATANANLARDAN (GÖREVE BAŞLAYACAKLARDAN) İSTENECEK BELGELER
Ataması yapılanlar, 4.5 inci maddede belirtilen süre içinde aşağıdaki belgeleri, atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine bir dilekçe ekinde teslim edeceklerdir.
Göreve başlamak için gerekli belgeler şunlardır:
a) Nüfus hüviyet cüzdanının nüfus idareleri veya noterce onaylı örneği (l adet),
b) Vesikalık fotoğraf, (3 adet, Bilgisayar veya kopya yoluyla çoğaltma kabul edilmez),
c) Mezuniyet belgesinin ilgili öğretim kurumu veya noterce onaylı örneği (yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için ayrıca denklik belgesinin aslı),
d) Sınıf öğretmenliği sertifikası (Eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olanlardan istenmez),
e) Cumhuriyet savcılığından alınmış sabıka sorgulama belgesi,
f) Lisans düzeyindeki öğrenimlilere yönelik yapılan Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS), DMS Öğretmenlik 2000, Kurumlar İçin Mesleki Eleme Sınavı (KMS), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgelerinden başvurusuna esas olanın aslı,
g) Askerlik durumunu gösteren belge,
" Askerlik yükümlüsü olup henüz askerliğini yapmamış olanlar için, göreve başlamak üzere başvurdukları tarihte askerlikle ilişkilerinin olmadığına veya bu tarihe kadar memuriyete atanmasında askerlikleri bakımından herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin askerlik şubesi veya birliklerinden alınacak belge,
" Halen silah altında olanlar için, birliklerinden alacakları muhtemel terhis tarihlerini de gösterir belge.
" Askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesi,
h) Resmi sağlık kurumundan son 6 ay içerisinde alınmış, her bölge ve iklim koşullarında çalışabileceğine ilişkin "öğretmen olur" kayıtlı sağlık kurulu raporu (Bedensel özürü bulunanların sağlık kurulu raporlarında ayrıca özürün tür ve derecesi belirtilecek ve varsa laboratuar bulguları eklenecektir),
i) Mal Bildirimi (İl milli eğitim müdürlüklerinden sağlanacaktır).

5. İTİRAZ
Sınıf öğretmeni olarak atanma isteğiyle başvuruda bulunanlardan atanmalarıyla ilgili idareden kaynaklandığına inanılan herhangi bir konuda itirazı olanlar, bu itirazlarını atamalarının yapıldığı günden itibaren, beş gün içinde (resmi tatil günleri hariç) Personel Genel Müdürlüğünde oluşturulacak itiraz komisyonuna yapabileceklerdir. Bu süreden sonraki itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

6. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

6.1. Tüm il milli eğitim müdürlükleri; Başvuru Kılavuzunu herkesin görebileceği uygun bir yerde başvuru süresince asılı bulunduracaktır. Adayların başvurularla ilgili bilgi isteklerinin zamanında ve doğru olarak karşılanması yönünde gerekli önlemleri alacaklardır.
6.2. Başvuru kabul edecek il milli eğitim müdürlükleri;
a) Başvuru tarihi öncesinde öğretmen adaylarının başvurularının kabul edilmesi için milli eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürünün sorumluluğunda yeteri kadar personel görevlendirilerek başvuru bürosu oluşturacaklardır.
b) Başvuruyla ilgili iş ve işlemlerin bu kılavuzda belirtilen esaslar çerçevesinde en sağlıklı biçimde sonuçlandırılması bakımından başvuru bürolarında görev alan personel konuyla ilgili olarak bilgilendirilecek, ilgili mevzuata ilişkin doküman ile gerekli olacak diğer teknik donanım ve çalışma ortamı sağlanacaktır. Bu bağlamda adaylardan herhangi bir istekte bulunulmayacaktır.
c) Başvuru Formu ve Kılavuzu; adaylara, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesinde bulunan 200627 nolu hesabına 6.000.000.-TL yatırdıklarına ilişkin banka dekontunu getirmeleri halinde verilecektir. Bunun dışında herhangi bir ücret talebinde bulunulmayacaktır.
d) Başvuru süreci 24 Ekim 2002 günü çalışma saatinden itibaren başlayacak resmi tatil günleri dahil (03 Kasım 2002 hariç) 04 Kasım 2002 günü çalışma saati sonuna kadar devam edecektir.
e) Koşulları taşımayanların başvuruları kabul edilmeyecek bu yönde oluşacak duraksamanın giderilmesinde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenleri Dairesi Başkanlığı ile koordine sağlanacaktır.
f) Başvuruların alınmasında; adayların gerekli koşulları taşıyıp taşımadığı, formları doğru ve eksiksiz olarak kodlayıp kodlamadıkları kontrol edilecek herhangi bir yanlışlık veya eksikliği olmadığı saptanan formlar teslim alınacak, formun "Başvuru Alındı Belgesi" bölümü onaylanmak suretiyle kesilecek ve adaya verilecektir.
g) Başvuru formları optik okuyucu ile değerlendirileceğinden adaylara verilmesi, teslim alınması ve Bakanlığa gönderilmesinde hiçbir şekilde yıpranmasına fırsat verilmeyecektir.
h) Başvuru formları herhangi bir belge eklenmeden düzgün bir şekilde, başvuruda alınan diğer belgeler ise her adaya ait "Başvuru Kayıt Kartı" ile birleştirilerek ayrı ayrı paketlenecektir. Her pakette bulunan başvuru sayısı ile adayların adı, soyadı ve başvuru numaraları üç örnek olarak listelenecektir. Bu listelerin; birinci örneği başvuru formlarının bulunduğu pakete, ikinci örneği başvuruda alınan diğer belgelere ilişkin pakete eklenerek en geç 05 Kasım 2002 tarihinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde olacak şekilde gönderilecektir. Üçüncü örneği ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bulundurulacaktır.
i) Başvuru belgelerinin Bakanlığa gönderilmesi, gelişindeki yönteme uygun olarak kargo ile yapılacaktır.
j) Atamaya ilişkin işlemlerin zamanında, sağlıklı ve düzenli yürütülmesinden birinci derecede il milli eğitim müdürleri sorumlu olacaktır.

7. BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI
Başvuru Formu "Kişisel Bilgiler Belgesi", "Başvuru Alındı Belgesi" ve "Başvuru Kayıt Kartı" olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Kişisel Bilgiler Belgesi yumuşak siyah kurşun kalemle, Başvuru Alındı Belgesi ile Başvuru Kayıt Kartı ise dolma kalem veya tükenmez kalemle büyük harf kullanılarak doldurulacaktır.
Kodlama yapmadan önce madde başlıkları ile ilgili açıklamalar dikkatle okunmalıdır. Formun hatalı doldurulmasından doğacak olumsuzluklardan Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır. Kodlama yaparken tek rakamlı olan il trafik kodlarının önüne mutlaka 0 (Sıfır) yazılacaktır. Örneğin Adana; 1 olarak değil, 01 olarak kodlanacaktır.

7.1. SOYADINIZ
İlk kutudan başlamak ve her kutuya bir harf gelmek üzere soyadınızı büyük harflerle yazınız. Soyadınız için 14 harflik yer ayrılmıştır. Soyadınız, 14 harften fazla ise buraya ilk 14 harfini yazmanız yeterlidir. Yazma işlemi bitince kodlama işlemine geçiniz. Kodlama işlemi için bir kutuya yazdığınız harfi, o kutunun altındaki sütunda bularak daire dışına taşmadan kurşun kalemle karalamak suretiyle kodlayınız. Tüm kodlamaları kurşun kalemle yapınız.

7.2. ADINIZ
İlk kutudan başlamak ve her kutuya bir harf gelmek üzere büyük harflerle adınızı yazınız. Adınız, iki ya da üç kelimeden oluşuyorsa önce birinci adınızı yazınız. Sonra birer kutu boş bırakarak 2 nci ve 3 üncü adınızın sadece baş harflerini yazınız. Bu işlem tamamlandıktan sonra kodlayınız.

7.3. BABANIZIN ADI
İlk kutudan başlamak ve her kutuya bir harf gelmek üzere büyük harflerle babanızın adını yazınız. Babanızın adı iki ya da üç kelimeden oluşuyorsa önce birinci adını yazınız. Sonra birer kutu boş bırakarak 2 nci ve 3 üncü adının sadece baş harflerini yazınız. Bu işlem tamamlandıktan sonra kodlayınız.

7.4. ANNENİZİN ADI
İlk kutudan başlamak ve her kutuya bir harf gelmek üzere büyük harflerle annenizin adını yazınız. Annenizin adı iki ya da üç kelimeden oluşuyorsa, önce birinci adını yazınız. Sonra birer kutu boş bırakarak 2 nci ve 3 üncü adının sadece baş harflerini yazınız. Bu işlem tamamlandıktan sonra kodlayınız.

7.5. MEZUN OLDUĞUNUZ OKUL
Dolma kalem veya tükenmez kalemle mezun olduğunuz üniversite, fakülte/yüksek okul, bölüm, ana bilim/ana sanat dalı adını okunaklı bir şekilde mezuniyet belgenize uygun olarak yazınız.

7.6. SINAV ADAY NO
Aşağıda belirtilen sınavlardan hangisinin sonucuna göre başvuruda bulunacaksanız, bu bölümde o sınava ilişkin ÖSYM'ce verilen aday numaranızı yazarak kodlayınız. KPSS de Aday Numarası verilmemiştir. Bunun yerine T.C. Kimlik Numarası kullanılmıştır. Başvurusunu KPSS sonucuna göre yapanlar bu bölümde T.C. Kimlik Numarasını yazarak kodlayacaklardır. (DMS, DMS Öğretmenlik 2000, KMS sınav sonuçlarına göre başvuracak adaylar, aday numarasının soluna sıfır (0) yazarak kodlayacaklardır)
a) Lisans düzeyindeki öğrenimlilere yönelik yapılan Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS),
b) DMS Öğretmenlik 2000,
c) Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS),
d) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS),

7.7. SINAVDA ALDIĞI PUAN
17/10/1999 ve 12/12/1999 tarihlerinde yapılan DMS, 16/07/2000 tarihinde yapılan DMS ÖĞRETMENLİK 2000, 07/07/2001 tarihinde yapılan KMS veya 06/07/2002 tarihinde yapılan KPSS'na katılmışsanız bu sınavlar sonucu almış olduğunuz puanlardan birini ilgili yerlere yazıp kodlayınız. Birden fazla sınava katılmışsanız aldığınız en yüksek puanı kodlayınız. (Esas alınacak puan türleri: DMS, DMS Öğretmenlik 2000, KMSPN 10, KPSSP 10)

7.8. ALAN KODU
Bu bölümde sınıf öğretmenliği alan kodu olan 2403'ü yazarak kodlayınız.

7.9. MEZUN OLDUĞUNUZ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU VE PROGRAMI KODU
Mezun olduğunuz üniversite kodunu Tablo-1 den, fakülte/yüksek okul kodunu Tablo-2 den, bölüm kodunu Tablo-3 den ve ana bilim/ana sanat dalı kodunu Tablo-4 den bularak kodlayınız.

7.10. DOĞUM TARİHİNİZ
Doğum tarihinizin günü için ayrılan kutulara doğduğunuz ayın kaçıncı günü olduğunu, ay için ayrılan kutulara doğduğunuz yılın kaçıncı ayı olduğunu, yıl içinse doğduğunuz yılın son iki rakamını yazarak kodlayınız. (Kutulara soldan başlayarak yazınız, tek rakamların önüne (0) eklemeyi unutmayınız)

7.11. BAŞVURU NO
Bu bölümde herhangi bir kodlama yapmayınız.

7.12. EŞİNİZ ÇALIŞIYORSA, ÇALIŞTIĞI İL KODU
Eşinizin çalıştığı ilin kodunu Ek-1'den bularak, kodlayınız.

7.13. ATANMAK İSTEDİĞİNİZ İLLER
Atanmak istediğiniz alan için kontenjan verilen iller Ek-2 de belirtilmiştir. Bu illerden en fazla beşini tercihiniz olarak kodlayınız.

7.14. DOĞUM YERİNİZ
Doğduğunuz il ve ilçe kodunu Ek-1'den bularak kodlayınız. (Yabancı ülkelerde doğanlar 9999'u kodlayacaklardır.)

7.15. NÜFUSA KAYITLI OLDUĞUNUZ İL/İLÇE
Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe kodunu Ek-1'den bularak kodlayınız.

7.16. CİNSİYETİNİZ
Cinsiyet durumunuza uygun seçeneği kodlayınız.

7.17. MEDENİ DURUMUNUZ
Medeni durumunuza uygun seçeneği kodlayınız.

7.18. EŞİNİZİN İŞİ
Evli iseniz eşinizin işini belirten seçeneği kodlayınız.

7.19. TERCİHLERİNİZ DIŞINDA BAKANLIKÇA UYGUN GÖRÜLECEK HER HANGİ BİR İL'E ATANMAK İSTİYOR MUSUNUZ ?
Puan sıralamasına göre tercih ettiğiniz beş ilden birine atanamadığınızda, Bakanlıkça uygun görülen ve Ek-2 de belirtilen illerden kur'a ile saptanacak birinde görev isteyip istemediğinizi ilgili seçeneği kodlamak suretiyle belirtiniz.

7.20. BEDENSEL ÖZÜRÜNÜZ VAR MI?
Bedensel bir özürünüz varsa durumunuza uygun seçeneği kodlayınız.

7.21. 22. ADRES SATIRI 1 / ADRES SATIRI 2
Adresiniz için her biri 44 kutudan oluşan iki alan ayrılmıştır. Ayrılan alana her kutuya bir harf gelecek şekilde ve kelimeler arasında bir kutu boşluk bırakarak adresinizi yazınız.
"Adres Satırı-1"e son olarak yazacağınız kelime veya numara bu satırda kalan kutulara sığmıyorsa, ara vermeden "Adres Satırı-2"ye devam ediniz. Bir başka deyişle adres satırı l ile adres satırı 2 arasında kelime veya numara bölünmemelidir. Adresiniz ayrılan alanlara sığmıyorsa anlamlı kısaltmalar yapabilirsiniz. Mahalle için "M" cadde için "C", sokak için "S" yazmak yeterlidir. Ayrıca, apartmanın numarası varsa adını da yazmak gereksizdir. Bu alana semt, ilçe veya il adı yazmayınız. Yazma işlemi bitince kodlama işlemine geçiniz.

7.23 SEMT/İLÇE
12 kutudan oluşan bu alana adresinizle ilgili semt veya ilçe adını yazınız ve kodlayınız. Adresinizde yalnız il adı yeterli ise bu alanı boş bırakınız.

7.24 ADRES İL KODU
Bu alana adresinizle ilgili il kodunu Ek-1 den bularak yazınız ve kodlayınız.

7.25 BAŞVURU FORMUNU TESLİM ETTİĞİNİZ İL
Başvuru formunuzu teslim edeceğiniz ilin kodunu Ek-1 den bularak yazınız ve kodlayınız.

7.26 TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı, nüfus müdürlüklerinden veya http://tckimlik.nvi.gov.tr. adresinden öğrenip yazınız ve kodlayınız.

7.27 2002 YILINDA BAŞVURUDA BULUNDUNUZ MU?
Bakanlığımıza 2002/1 atama döneminde (19-31 Ağustos 2002 tarihleri arasında) öğretmen olarak başvurup/başvurmadığınızı ilgili alana evet veya hayır şeklinde kodlayanız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber