Depremde çöken pansiyon binasında çocukları ölenlere 16.5 milyon YTL tazminat!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 22:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 1 Mayıs 2003'deki depremde yıkılan Çeltiksuyu İlköğretim Okulu pansiyon binasının enkazında ölen ve yaralanan öğrencilerin ailelerine toplam 16.5 milyon YTL tazminat ödendiğini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs 2003'de söz konusu okulun pansiyon binasının enkazında kalarak yaşamını yitiren 84 öğrenci ve 1 öğretmenin ailesi ile yaralanan ve psikolojisi bozulan çocukların ailelerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na tazminat davası açtığını belirtti.

101 tazminat davasının sonuçlandığını ifade eden Vali Balkanlıo ğlu, "Çocukları pansiyon binasının enkazında ölen ve yaralanan 101 aileye 7 bin ila 464 bin YTL arasında tazminat ödendi. Toplam ödenen tazminat ise 16.5 milyon YTL'dir. Bazı ailelerin açtığı davalar ise devam etmektedir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu da açılan davalar sonucunda depremde yıkılan pansiyon binasının yapımında kusuru bulunanların mahkemece belirlendiğini söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığını ifade eden Hansu, "Müteahhit ile binanın inşasında kusuru bulunan kurum ve kuruluşlar ve kişilerden tazminat miktarının tahsili için açılan soruşturma devam ediyor. Maliye Bakanlığı soruşturma kapsamında ilgili bilgi ve evrakları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ve konuyla ilgili diğer kurumlardan istemiştir" diye konuştu.

Hansu, ayrıca, depremin yaşandığı dönemde söz konusu okulun pansiyonunda kalan 215 öğrenciden 84'ü ile 1 öğretmenin binanın enkazında kalarak öldüğünü, enkazda kalan bazı öğrencilerin de yaralandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber