İl sağlık müdürüne 3 yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 20:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Dr. Ömer Y. ile 3 sanık, 2'şer yıl 11'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklardan Ender H. ve Mehmet Ç. ile sanık avukatları katıldı.

Sanık avukatları, dosya içeriğinde müvekkillerinin haksız kazanç edinme suçu işlemediklerini öne sürerek, müvekkillerinin beraatini istediler. Mahkeme heyeti, sanıklardan Dr. Didem K.'nın, görevi kötüye kullanma suçundan 4 bin 287 YTL ağır para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Sanıklardan eski Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Y., özel bir poliklinikte görev yapan Dr. Köksal B., bir eczanenin sorumlu müdürü Aysel S. ile bir eczanede kalfa olarak çalışan Ender H.'nin ''resmi belgede sahtecilik'' suçundan 2'şer yıl 11'er ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, Gümüşhane Ticaret Meslek Lisesi'nin eski müdür vekili Mehmet Ç.'nin ise ''resmi belgede sahtecilik'' suçundan 2 yıl 11 ay, 'kamu kurumunu dolandırma' suçundan da 2 yıl 1 ay 8 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti ayrıca, sanıklar Mehmet Ç., Ömer Y., Aysel S., Köksal B. ve Ender H.'nin, elde ettikleri haksız çıkarın 2 katı olarak 6 bin ile 18 bin YTL arasında değişen ağır para cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi.

Gümüşhane'deki bir çöp konteynerinde, 14 Şubat 2005'te yüklü miktarda kupürsüz ilaç bulunması üzerine Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Y., özel bir poliklinikte doktor olan Köksal B., Gümüşhane Ticaret Meslek Lisesi'nin eski müdür vekili Mehmet Ç. ve bir eczanede kalfa olarak çalışan Ender H. tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Didem K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklu yargılanan 4 sanık, önceki duruşmalarda tahliye edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber