Polisi maaşa bağlayan oto çetesi çökertildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 06:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önemli bir operasyona imza atan İstanbul Asayiş Şubesi ekipleri, bazı polisleri de maaşa bağlayan otomobil hırsızlığı çetesini çökertti

İstanbul polisi, lüks otomobilleri çaldıktan sonra motor ve şasi numaralarına değiştirerek, piyasaya süren çeteyi ortaya çıkardı. Özellikle Cadillac, Maserati, Range Rover, BMW X5, Audi Q7, Mercedes ve Porsche marka otomobilleri çalan çeteye, polis, maliye memuru ve trafik muamelecilerinin de yardım ettiği belirlendi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, son yılların en büyük oto hırsızlık çetesinin çökertildiğini söyledi. Operasyon şöyle gelişti:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin aylar süren teknik ve fiziki takibi sonucu, elebaşılığını sahtecilikten sabıkalı Salim Gürel'in yaptığı çeteye ulaşıldı. Hasan Ayar'ın yönettiği hırsızlık ekibi araçları çalarak 500 ile 1000 YTL karşılığında çeteye veriyordu. Çetenin Almanya'da bulunan adamı motor ve şasi numaraları gönderiyor, bu numaralar da çalınan araçlara monte ediliyordu.

Sahte ithal faturalar düzenlenen araçlar, trafik tescil bürolarındaki anlaşmalı polislere tescil ettiriliyordu. Temiz hale gelen çalıntı araçlar daha sonra İstanbul dışında daha düşük fiyata satılıyordu. Çete ayrıca çeşitli yöntemlerle sigorta dolandırıcılığı ve bankalardan oto kredisi alarak dolandırıcılık yapıyordu.

Karlı günde operasyon

Polis, zanlıları sürekli hareket halinde olacakları için yakalamakta zorlanacaklarını düşünerek, meteorolojiden bilgi aldı ve operasyon için karlı bir gün olan 17 Şubat'ı seçti. Ardından da eş zamanlı olarak, İstanbul, Ankara, Sakarya, Tekirdağ, İzmir, Şanlıurfa, Karabük ve Kırklareli'nde belirlenen 91 adrese, "Kartopu" ismi verilen operasyon yapıldı.

Çete elebaşısı Salim Gürel, yardımcıları İsa Kıranta, Abdullah Veziröyün ve Hasan Ayar, 4'ü İstanbul'daki ilçe emniyet müdürlüklerinin trafik tescil bürolarında görevli 5 polis, 1 maliye memuru ve trafik muamelecilerinin de aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı.

Operasyon sırasında çete üyesi Ali Canbaz, kendini 4. kattan aşağı attı. Ağır yaralanan Canbaz hastanede öldü. Lüks otomobillerin de aralarında bulunduğu 105 otomobil, 4 bin sahte ruhsat, 56 adet çift plaka, sahtecilikte kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Bulunan araçlar arasında eski bakan ve eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın oğluna doğum gününde aldığı Audi Q7'nin de olduğu bildirildi.

Polislere maaş

Sekiz villası olduğu belirlenen çete elebaşısı Salim Gürel'in polis, maliye memuru ve trafik muamelecilerini 800 ile 5 bin YTL arasında maaşa bağladığı ortaya çıktı. Çeteden rüşvet alan polislerin de Rus hayat kadınlarıyla paraları harcadıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber