DTP'den ilk açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP'den ilk açıklama

"Operasyondan yana olanlar insan değildir"

DTP'nin kara harekatıyla ilgili ilk açıklaması PKK'ya yakınlığıyla bilinen medya organlarında yayınlandı.

Operasyonun çözüm olmadığını söyleye DTP Eşbaşkanı Emine Ayna TSK ve AKP'nin çözümü "ölmek ve öldürmekte" aradığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK'ye yönelik operasyonları hakkında "Bu kara harekâtından kimse kazançlı çıkmayacak. Halkımızı sessiz kalmamaya çağırıyoruz" diye konuşan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna kara harekâtına tepki gösterdi. Operasyon ile ortaya çıkacak olumsuz gelişmelerin önüne geçmeye çalıştıklarını ancak buna rağmen operasyonun başlatıldığını belirten Ayna, sınır ötesi operasyonun başlatılmasından hemen sonra kara harekâtının başlatılacağının söylendiğini dile getirdi.

Operasyonu durdurmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Ayna, "Kötü sonuçlarının ortaya çıkmaması için yoğun çabalarımız oldu. Gerek kitlesel eylemlerimizle, basınla, aydınlarla, yaptığımız sohbetlerde sürekli bundan vazgeçmeleri gerektiğini, AKP'nin savaştan nemalanmaya başladığını, bunun sadece AKP'ye değil herkese kaybettireceğini söyleyip durduk" dedi.

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Operasyonun kimseye fayda getirmeyeceğine, ne Kürtlerin ne de Türklerin kazançlı çıkacağını savunan Ayna, "Kürtler sessiz kalmayacak. Uzun süredir Kürtler seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu savaşın olmaması gerektiğini, kimseye kazandırmayacağını anlatmaya çalışıyorlar. Ama buna rağmen her şeyi göze alıp böyle bir şeye kalkıştılar. Baştan beri şunu belirtik. Melese bu operasyonun nereye yapıldığı ile alakalı değildir. Bu operasyon Kürtlerin hak ve özgürlüklerine karşı bir operasyon olduğu ile alakalıdır. Bu operasyonda bütün PKK'lılar ölse bile çözüm değil. Bu çözme iradesi değil. Bu öldürme iradesidir. Çözüm ölerek öldürerek değil, yaşayarak ve yaşatarak mümkündür. Gelin beraber yaşayarak yaşatarak çözelim" diye konuştu.

'ÇÖZÜMÜ ÖLÜMDE GÖRMEK İNSANLIK DEĞİLDİR'

TSK ile AK Parti'nin sorunu ölerek ve öldürerek çözme kararı verdiğini savunan Ayna, "Buna karşı duracağız" dedi. Operasyona destek veren AK Parti milletvekillerini eleştiren Ayna, "Onlar Kürt değiller. Sorun Kürt olup olmamakla da alakalı değil. Sorun insan olmakla alakalıdır. Bu operasyondan yana olanlar insan değildir. Çözümü ölümde görmek insanlık değildir." dedi.

DTP olarak bir süreç başlattıklarını, 'Demokratik Çözüm Yürüyüşü' ile operasyonlara karşı duruşlarını gösterdiklerini ve devam edeceklerini belirttiklerini söyleyen Ayna, şunları dile getirdi: "Diyarbakır'dayız. Merkez yöneticilerimizin çoğuyla Diyarbakır'da öğleden sonra bir araya geleceğiz. Neler yapılabileceği konusunda bir tartışmamız olacak. Bunu da kamuoyuna duyuracağız. Ama bilinmesi gerekiyor ki sessiz kalmayacağız. Sessiz kalmayacağımız eylemlerimize, halkımızın katılımını bekliyoruz. Halkımızı da sessiz kalmamaya çağırıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber