Celal Şengör hakkında soruşturma başlatıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Celal Şengör'ün YÖK üyeliğine atanma süreci henüz netleşmezken hakkında soruşturma açıldı. YÖK, ÜAK'dan kendilerine gelen Celal Şengör ismini onay için Cumhurbaşkanlığı'na sunmamış, ÜAK da bu durumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e şikayet etmişti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan için ?Asistanım bile yapmam? diyen Celal Şengör, İTÜ'nün kendisi için açtığı soruşturmada savunma hazırlayacak. Şengör, YÖK Disiplin Yönetmeliği'nde tam zamanlı çalışan öğretim üyelerinin özel iş yapamayacakları yönündeki maddeyi ihlal etmekle suçlanıyor. Şengör'ün Haziran 2006'dan bu yana ?Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.?de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

YÖK Kanunu'na göre, öğretim üyelerinin herhangi bir şirkette görev alabilmeleri için üniversiteye bilgi vermesi gerekiyor. Şengör, açılan soruşturma sonucunda suçlu bulunursa YÖK Başkanı Özcan'ın talimatıyla YÖK Denetleme Kurulu tarafından da soruşturulabilecek. Denetleme Kurulu da Şengör'ü suçlu bulursa bir rapor hazırlayarak YÖK Genel Kurulu'na iletecek. Şengör'e ilişkin son kararı, YÖK Genel Kurulu verecek.

Z. Kıvanç EL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber