Devlet, 3 bin 500 vekil imam atadı

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan öncesi imam-hatip ihtiyacını karşılamak için 3 bin 500 vekil imam-hatip atadı. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen vekil imam-hatiplerin ataması, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun katıldığı bir törenle Diyanet İşleri Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Diyanet teşkilatı bünyesinde her işin objektif kriterlere göre şeffaf olması ve adalete dayanması gerektiğini belirtti. Vekil imam-hatip atamalarının daha önce bölgelerde sınavla yapıldığını hatırlatan Bardakoğlu, yeni sistemle KPSS sınavında alınan en yüksek puan ile yeterlilik sınavında başarı şartı getirildiğini bildirdi.

Bardakoğlu, daha sonra bilgisayar ortamında vekil imamların atamalarının yapılması için tuşa bastı. İlk olarak ilahiyat fakültesi mezunlarının daha sonra imam hatip lisesi mezunu vekil imam-hatiplerin ataması yapıldı. Buna göre, başvuruda bulunan 877 ilahiyat fakültesi mezunundan 869'u, 11 bin 203'ünün imam hatip lisesi mezunundan da 2631'inin ataması yapıldı. Sonuçlar bugünden itibaren ''diyanet.gov.tr'' adresinden TC kimlik numarası ile öğrenilebilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber