Kara harekatına şehit Onbaşı Kasım Aksoy'un kızının ismi verildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Küpeli Dağı'ndaki terör saldırısında şehit olan babası Jandarma Onbaşı Kasım Aksoy'un cenaze töreninde yalın ayaklı ve yırtık çoraplı görüntüleriyle tüm Türkiye'yi ağlatan 3 yaşındaki Güneş'in adının Kuzey Irak'taki terör örgütüne yönelik kara harekatına verilmesi, aileyi onurlandırdı.

Kara harekatına ?Güneş' adı verileceğini duyunca şehit Onbaşı Kasım Aksoy'un mezarını ziyaret edip dua eden yakınları, operasyonun başlamasıyla birlikte acı ve mutluluğu bir arada yaşıyor. Gelişmeleri televizyonlardan takip ettiklerini anlatan şehit onbaşının amcası Yasin Aksoy, ?2 gündür aile olarak büyük bir acı ve mutluluk yaşıyoruz. Bu harekatı duyduğumuzdan beri şehit yeğenimizin acısı yeniden içimizi sardı. Ancak, harekata Güneş'in isminin verilmiş olması da bizi çok mutlu etti. Tarifi olmayan iki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Allah askerlerimizi korusun, hepimiz onlar için dua ediyoruz. Eminim şimdi Kasım da, mezarında rahat uyuyordur ve Genelkurmay'a harekata Güneş adını verdiği için teşekkür ediyordur'' dedi.

TESELLİ OLDU

Acısı tazelenen şehit Aksoy'un nikahsız eşi 24 yaşındaki Fatma Yağmurlu da 2 gündür sürekli askerler için dua ettiğini söyledi. Kimsenin acı yaşamamasını isteyen gözü yaşlı şehit eşi, ?En sevdiğini kaybetmek çok acı bir duygu. Kasım'ı 20 gün sonra terhis olup gelecek diye beklerken, Türk Bayrağı'na sarılı tabutu geldi. Hala yokluğuna alışamadım. Şimdi haberleri izlerken harekata kızımız Güneş'in adının verildiğini duymak acımızı bir nebze de olsa hafifletti. Ama bu kez de, başka yürekler yanacak diye üzülüyorum. İnşallah hiçbir askerin burnu bile kanamaz, hiçbir eş, hiçbir anne benim yaşadıklarımı yaşamaz. Askerlerimiz orada Kasım ve diğer şehitlerin kanını yerde bırakmadan dönerler'' diye konuştu.

Babasının cenaze törenindeki görüntüsü ile yürekleri dağlayan ve harekata adını veren Güneş'i yanlarından ayırmayan Aksoy ailesinin tüm fertleri, gelişmeleri hep birlikte takip ederken, sürekli askerler için dua ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber