Genelkurmay'dan uyarı: Bizim verdiğimiz bilgiler dışındakilere itibar edilmesin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'ta düzenlenen kara operasyonuna ilişkin haberlerde, Genelkurmay'ın verdiği bilgiler dışındakilere itibar edilmemesi istedi.

Genelkurmay Başkanlığı, kara operasyonuna ilişkin medyada yer alan haberler konusunda bir açıklama yaptı.

Bazı görsel basın organlarında devam eden sınır ötesi harekatın maksadı, katılan birliklerin miktarı dahil, kapsamı ve nitelikleri ile bağdaşmayan haber ve arşiv görüntülerine yer verildiği hatırlatılan haberde, bu görüntülere istinaden yorumlar yapıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu uygulamaların iç ve dış kamuoyuna yanlış mesajlar verdiği ve bazı durumlarda gereksiz gerginliklere ve beklentilere yol açma tehlikesini taşıdığı muhakkaktır. Sınır ötesi kara harekatı ile ilgili bilgiler Genelkurmay Başkanlığının 14 No.lu basın açıklamasında yer almıştır. Bunun dışındaki bilgilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca, terör örgütünün, haber ajansı kisvesinde yayımladığı ve tamamen örgüt propagandası amacı taşıyan açıklamalara rağbet edilmemesi, yürüttüğümüz mücadele açısından büyük önem taşımaktadır. Harekatın gelişimi hakkında tamamlayıcı bilgiler, gerektiğinde Genelkurmay Başkanlığınca verilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber